Notícies i recursos

La IV Carta Catalana de Joventut, en procés de redacció!

Bones notícies pels professionals de joventut. El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ha iniciat un procés participatiu per definir les bases de la nova Carta Catalana de la Joventut, un document que recull els debats i discussions que preocupen a les persones joves, així com propostes per transformar la realitat juvenil i marcs teòrics per analitzar-la.
D’aquesta feina, en sorgirà també el Pla d’Actuació Jove 2017-2020, on es proposen algunes de les accions i objectius operatius que es desenvoluparan durant els 3 anys següents les organitzacions juvenils per poder assolir els reptes que es fixa el Pla Nacional de Joventut 2010-2020. Així doncs, podrem gaudir d’un nou marc de referència actualitzat amb el que treballar en els propers temps. Recordem que l’última Carta Catalana es va redactar el 2002, però l’aparició de noves necessitats i debats en tots els àmbits l’han deixat obsoleta.
El procés participatiu està dirigit per un grup promotor que ha organitzat diferents tallers segons la temàtica sectorial, territorial, i pels Consells Locals de Joventut. Els tallers serviran per recollir les reflexions i propostes que posteriorment es debatran durant el Congrés de la Joventut. Llavors, serà el punt culminant del procés participatiu que permetrà extreure les conclusions per redactar la IV Carta Catalana de la Joventut i el Pla d’Actuació Jove.
Des de l’AcPpJ animem als associats menors de 30 anys a que participeu en els tallers territorials, donat que permetran observar i conèixer de primera mà el debat i les necessitats juvenils més concretes de la vostra zona d’actuació. Aquí teniu l’enllaç amb la informació sobre dates i ciutats on es duran a terme i des d’on us podreu inscriure si així ho considereu.
Si teniu dubtes o voleu saber-ne més, no dubteu en contactar amb nosaltres!
Consell Nacional de la Joventut de Catalunya Sobre la Carta Catalana de la Joventut
ig._com_fem_carta_les_entitats