Be Youth Worker Today

El projecte Be Youth Worker Today va tenir com a finalitat el debat sobre la creació de xarxa de professionals del treball amb joves.

El projecte Be Youth Worker Today va tenir com a finalitat el debat sobre la creació de xarxa de professionals del treball amb joves, a nivell europeu i a nivell català, posant èmfasi en allò que tenen en comú la gran diversitat de professionals que treballen amb joves: la creació de vincle, la relació socioeducativa i l’acompanyament.

El moment àlgid del projecte va ser una trobada de tres dies al novembre de 2015, a Barcelona, en la qual van participar més de 150 persones, d’11 països europeus, que treballen amb joves, des de diferents perspectives, amb diferents formacions i en una important diversitat de llocs de treball.

Després de la trobada, es van fer públics els documents amb les conclusions i es va obrir un procés per a crear la Xarxa Treballem amb Joves (XTJOV). La XTJOV es va reunir 6 vegades durant el 2016 a diferents espais, amb participació també virtual i amb presència a les xarxes socials. 

Al setembre de 2016, en el marc del Congrés Internacional-XXIX Seminari Interuniversitari de Pedagogia Social a Girona, es va celebrar un Simposi sobre el projecte Be Youth Worker Today i la Xarxa Treballem amb Joves, per a debatre sobre la necessitat de crear xarxa transversal entre professionals de perfils diferents que treballen amb joves.

Informació relacionada