Notícies i recursos

La Guia de la dinamització juvenil

Ja és aquí la Guia Jove, publicada on-line en format Viquillibre, elaborada de forma col·laborativa per un grup de persones expertes, entre elles, sòcies i socis de l’AcPpJ, i impulsada per un grup motor i per l’equip de Foment de la Participació de l’Agència Catalana de la Joventut
La Guia Jove està formada per un conjunt de 16 fitxes que volen facilitar possibles línies de treball segons les necessitats o els reptes que es persegueixen. La Guia, igual que les fitxes, es sustenten quatre pilars: la participació, l’educació, la inclusió i el territori. Vol ser una eina viva i completa pels professionals del territori que treballen des de la proximitat en el foment de la participació juvenil des d’espais de dinamització juvenil.
fitxesGuia
El contingut de la guia inclou temàtiques relacionades amb la participació juvenil, la planificació de projectes socioeducatius i l’ús dels espais d’intervenció, com ara equipaments o espai públic. Les estratègies que s’hi aborden incorporen la diversitat de la gent jove i la necessitat d’aportar una perspectiva inclusiva. Finalment, es reconeix la pluralitat del territori i es donen recursos que poden servir d’inspiració segons les diferents realitats de partida.
I a la Guia Jove també hi podeu dir la vostra, aportant-hi millores, proposant noves fitxes… entreu, remeneu, consulteu, apreneu!
Guia Jove
Treballar des dels joves i per a ells és educar en participació des de la participació
De Cèlia Premat, Antonio Alcántara i Albert Giner, membres del grup motor del procés d’obertura per al disseny de la Guia Jove