Notícies i recursos

Jornades de bones pràctiques en l'àmbit de la joventut 2016

BP-2016-4-700x220px
Un any més, des de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut es presenten les jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut. Espais de relació entre professionals i de debat sobre aquells temes que ocupen, preocupen i són d’interès pel sector, a través de l’exemple pràctic i tècnic, amb l’acompanyament i la presentació de les noves bones pràctiques introduïdes aquest 2016 a la plataforma.
Enguany es proposen quatre temes clau pel debat a les jornades en relació amb les polítiques, l’àmbit i el treball en joventut: les polítiques socials, el treball emocional, la cultura i el treball comunitari. Quatre seus: Tortosa, Olot, Manresa i Balaguer. Quatre professionals que dinamitzaran els debats, Toni Polo, Júlia Mas Maresma, Laura Fusté i Dani Marín. I quatre presentacions, les bones pràctiques d’Intervenció al Carrer (Lleida), Kant per la Igualtat (Ribera d’Ebre), La ciutat a cau d’orella (Tarragona) i Espai Jove Art Total (Tortosa).
S’han reduït el número de presentacions de bones pràctiques per tal d’afavorir el debat, les intervencions i la participació dels i les professionals que assisteixin. Es pretén d’aquesta manera que les jornades esdevinguin primer, una cita per la reflexió sobre el treball, la pràctica, el dia a dia dels i les professionals de joventut i segon, serveixin per projectar col·laborativament noves perspectives, visions, per a donar diferents respostes o accions en situacions i problemàtiques diverses. Per primer any també, les jornades han estat preparades per les primeres antenes i detectors del projecte, conjuntament amb el consell avaluador i la coordinació tècnica.
A les jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut 2016 hi col·laboraran també el Màster Interuniversitari Joventut i Societat, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, aportant-hi coneixement i punts de vista diferents des de la docència i l’investigació, des del jovent associat i des dels i les professionals de l’Educació Social respectivament.
TortosaPolítiques de joventut; polítiques de risc / 11:00h. Centre Cívic de Ferreries.
Serveis Socials i Joventut, Polítiques Socials i polítiques de joventut, interrelació i coordinació entre professionals, transversalitat, intervencions complementàries…
Amb la presentació de la bona pràctica, Intervenció al carrer, i la dinamització del debat de Toni Polo, President de l’Esplai Blanquerna.
Més informació i inscripcions (tancades!)
OlotEl treball emocional amb els joves  / 11:00h. Oficina Jove de la Garrotxa.
Prevenció de riscs des de les polítiques de joventut, relació educativa i treball dels i les professionals de joventut amb les emocions, sentiments i conductes de les persones joves…
Amb la presentació de la bona pràctica Kant per la Igualtat i la dinamització del debat de Júlia Mas Maresma, membre del Projecte Ella.
Més informació i inscripcions (tancades!)
Manresa
Es pot fer política de joventut sense fer cultura? / 11:00h. Oficina Jove del Bages.
Cultura i Joventut, cultura juvenil o cultura per a les persones joves, identitat, política cultural vs política de joventut
Amb la presentació de la bona pràctica La Ciutat a Cau d’Orella i la dinamització del debat de Laura Fusté, responsable de BaumannLab.
Més informació i inscripcions (aforament complet)
Balaguer
Com es fa treball comunitari en Joventut? / 11:00h. Consell Comarcal de la Noguera.
Participació, comunitat, treball comunitari i participació juvenil, les i els professionals de joventut en relació amb el treball comunitari, cooperació interinstitucional…
Amb la presentació de la bona pràctica Espai Jove Art Total i la dinamització del debat de Dani Marín, responsable de Pressupostos Participatius.
Més informació i inscripcions
El projecte i plataforma de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut és una iniciativa de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut amb el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Barcelona. Al juny del 2013 s’engegava la plataforma, amb la presentació també del llibre de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut, llavors, amb 13 propostes. Tres anys després la plataforma suma 20 projectes d’intervenció que actuen com a referents positius per al sector. Les jornades també s’han gaudit a Barcelona, Girona, Lleida, Mollerussa, Palafrugell, Reus, Tarragona i Vic. Són també col·laboradors habituals del projecte, l’Associació Catalana d’Empreses de Lleure, l’Educació i la Cultura, el Màster Interuniversitari de Joventut i Societat i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.