Notícies i recursos

Per l’eradicació de la violència envers les dones des del treball amb i per als joves

El passat 20 d’octubre a Canet de Mar es va organitzar Joves i violència masclista: Que no t’emboliquin amb la violència!, la 34a Jornada de polítiques locals de joventut. El punt d’encontre i de debat entre professionals de joventut de l’àmbit local que anualment organitza l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona es va centrar enguany, en el treball amb joves per la prevenció de la violència masclista.
L’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona ha estat, durant aquest 2016, una de les administracions més actives davant la problemàtica, i ha realitzat, a més d’aquesta jornada, diverses formacions, ha elaborat i recollit diferents recursos per a professionals de joventut, està promovent un concurs per a que les i els joves expressin el rebuig cap a la violència masclista i s’està duent a terme una campanya institucional que culminarà el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.
Recursos per treballar amb joves
Tot tipus de recursos útils per treballar les relacions de gènere i la igualtat amb els i les joves, des d’una guia per noies que volen ser lliures (Jo no vull ser princesa) fins a programes, espais i documents sobre intervenció amb adolescents que viuen relacions afectives/sexuals abusives i la violència masclista en les relacions de parella.
Accés als recursos
#jodicprou, concurs audiovisual i fotogràfic
baner-animat-300x250-25n-diguem-prou-a-la-violencia-masclistaA través dels canals Facebook de la Diputació de Barcelona i d’Instagram, es convida a joves de 16 a 30 anys, a realitzar fotografies o vídeos de no més de 20 segons, on expressin el rebuig cap a la violència masclista envers les noies joves, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva opinió i fer-la visible. El termini per participar-hi finalitza el 14 de novembre a les 23.59 h. El premi serà una càmera GoPro.
Més informació del concurs #jodicprou
Dia Internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones
Des de l’Oficina de les Dones i LGTBI, de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, s’han impulsat programes de suport municipal per donar una resposta integral a la violència masclista, des de la detecció, la prevenció, l’atenció i la recuperació.
En el marc del 25 de novembre, la Diputació dóna eines als ajuntaments per facilitar la commemoració als seus municipis i el desenvolupament de les activitats de sensibilització. Fins a data d’avui, aquest suport es canalitza a través de la campanya impulsada per la institució i implica posar a l’abast dels ajuntaments un seguit de materials comunicatius: cartells, bàners, i altres elements.
Accés a aquests recursos i a la informació de la campanya