Notícies i recursos

València pretén eliminar la interlocució amb els joves

L’alcaldessa de València Rita Barberà ha proposat l’aprovació d’un pressupost en el que elimina el conveni entre l’Ajuntament i el Consell de la Joventut de la ciutat.

 

 

Des de l’AcPpJ ens hem quedat sorpresos amb la notícia que ens ha arribat directament del Consell de la Joventut de València (CJV). Ara quan el Consell just acaba de complir el seu 30è aniversari, perilla el conveni que mantenia amb l’ajuntament des de fa els mateixos anys.

Sembla que amb aquesta mesura l’Ajuntament incompleix el seu deure constitucional recollit a l’article 48 de fomentar amb les seves polítiques la participació juvenil. I sense recursos econòmics, el Consell no podrà dur a terme tota la seva funció social, uns serveis que ni la regidoria ni cap altre organisme públic assumeixen. Així, després d’aquesta retallada, es deixa a tots els joves de la ciutat sense serveis bàsics d’assessorament i sense el seu màxim òrgan de representació.

Si a aquest fet li sumem que durant el 2011 a la Comunitat Valenciana s’han eliminat altres subvencions destinades al foment de la participació juvenil, i que la regidora de Joventut de la ciutat Beatriz Simón s’hagi negat a concedir-los-hi una reunió per "falta de disponibilitat", no ens sorprèn que el CJV respongui i hagi plantejat tot un seguit de mobilitzacions, començant per una crida a totes les forces polítiques i socials "en contra d’aquesta política en què ja no s’aposta pel jovent".