Notícies i recursos

Una revista i un article interessants

El darrer número de la revista de la Plataforma d’Informació Laboral i Econòmica (PILE), promoguda pel Pacte Territorial per a la Promoció Econòmica i l’Ocupació del Vallès Oriental s’ha dedicat monogràficament a descriure la realitat juvenil de la comarca.

És un precedent excel·lent que un organisme dedicat a treballar un dels aspectes fonamentals per a tots els municipis del país, la promoció econòmica, decideixi parlar amb aquesta intensitat de la realitat juvenil. Tot sovint sentim els responsables polítics afirmant que les polítiques de joventut són un espai prioritari d’actuació, però molt poques vegades aquestes afirmacions es corresponen amb la realitat. Sembla que al Vallès Oriental algú té clar que la joventut ha de ser en el centre de les polítiques públiques.

Ho celebrem i desitgem que no sigui la darrera vegada. La direcció del PILE, a més, ha demanat al president de la nostra entitat, Pep Montes, que escrigui l’editorial d’aquest número monogràfic. Montes aprofita el text per destacar el paper dels professionals de les polítiques de joventut i reivindica la necessitat de dotar la nostra feina quotidiana amb recursos per a estudis, investigacions i informes estadístics o sociològics.

Per tot plegat, és doblement interessant fer una ullada a aquesta publicació. Aquí teniu un enllaç amb el web del PILE, des del qual us podeu descarregar el número sencer de la revista en pdf.
http://www.pilevo.net/pag/revista.php?menu=1&id=11#id11

Per si de cas, però, reproduim aquí l’article de Pep Montes.