Notícies i recursos

Primera conversa amb Eugeni Villalbí

El Secretari General de Joventut, Eugeni Villalbí, ha manifestat explícitament la voluntat de col·laborar de forma estreta amb l’AcPpJ i d’establir un sistema estable de relacions entre la Generalitat i l’entitat. El president de l’AcPpJ, Pep Montes, i el vicepresident, Òscar Mestre, van tenir l’oportunitat de conversar llargament amb ell el dijous, 8 de febrer.

Durant l’entrevista es va expressar per ambdues bandes la intenció d’establir acords concrets de col·laboració en diversos projectes, entre ells la creació del cens català de professionals de les polítiques de joventut i el futur catàleg de recursos professionals. Així mateix, va quedar clara la voluntat de mantenir el suport al curs d’especiliatzació en polítiques de joventut que desenvolupa l’AcPpJ, i la possiblitat de recollir aportacions de l’entitat al projecte de llei catalana de polítiques de joventut, el procés de creació i aprovació de la qual es reactivarà properament.

Villalbí ha destacat el caràcter estratègic que, segons ell, té l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut per a la Secretaria General de Joventut i per a bona part dels projectes i tasques que li toca desenvolupar. Per aquesta raó, durant els propers dies es reprendran els contactes per intentar posar en marxa iniciatives precises en tots els àmbits comentats, de manera que s’avanci amb la màxima celeritat possible en el camí de concretar els seus continguts. Seguirem informant al respecte.