Notícies i recursos

Recomanacions AcPpJ

Des de l’AcPpJ us informem d’un total de vuit activitats que recomanem a professionals de les polítiques de joventut. Creiem que les vuit són formatives però que es presenten en diversos formats: des de documentals fins a conferències o trobades passant per Màsters i cursos. Us les ordenem cronològicament en aquest article.

 

Cinema d’interès: “Unidos por el Flow” (19/7) + “Documentals del Moviment del 15M” (21/7)

 

Aquelles i aquells professionals que treballeu i viviu a l’àrea de Barcelona us poden interessar aquestes dues propostes que ens arribaran la setmana vinent gràcies a Torrejussana, el Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona i el Consell de la Joventut de Barcelona respectivament.

 

“Unidos por el Flow”  (Dimarts 19 de juliol; 22h, Torrejussana)

"Latin Kings" i "Ñetas", amb altres joves de Barcelona, s’uneixen per gravar un disc amb missatge social i trencar, així, amb els estereotips que sovint se’ls atribueix, gràcies a un projecte comunitari de creació artística. La presentació del documental anirà a càrrec de participants en el projecte comunitari "Unidos por el Flow”.

Cartell informatiu del Cinema a la Fresca de Torrejussana

“Documentals del Moviment del 15M” (Dijous 21 de juliol; 21h, Espai Jove La Fontana)

Recull de documentals i reportatges sobre el moviment dels indignats i indignades, una mobilització social que, des de mitjans de maig del 2011, s’ha estès com una taca d’oli en resposta a la greu crisi econòmica, per tal de reclamar sortides i alternatives, i sota els principis del pacifisme i la desobediència civil com a instruments de lluita.

Cartell informatiu del 2n Cicle de Cinema a la fresca sobre Mobilitzacions Civils

 

Máster Universitario en Juventud y Sociedad

Curs acadèmic 2011/2012, Universidad de Santiago de Compostela

 

La Facultad de Ciencias Políticas y Sociales de la Universidad de Compostela organitza aquest Màster amb l’objectiu d’orientar els alumnes tan en l’investigació com de manera professional. En la primera orientació es vol fer incís en la necessitat de la generació de coneixement sociològic de qualitat sobre la joventut mitjançant l’especialització acadèmica en la investigació sobre aquest camp.
I en la segona, es busca la qualificació professional en el disseny i gestió de polítiques públiques dirigides a la joventut i fonamentades en uns sòlids coneixements tant en la sociologia de fenòmens com en la metodologia necessària per a la producció de dades, la seva anàlisi i la comunicació de resultats en els seus aspectes substantius i operatius.

El Màster té una durada de 470 hores (240 presencials i 230 de pràctiques) i el termini d’inscripcions acaba el 9 de setembre.

 

Més informació i inscripcions

Experto en servicios de información juvenil e información al ciudadano

Inici: 16 de novembre de 2011

 

Des de la Universidad de Salamanca es proposa, per 14è any consecutiu, aquesta formació de postgrau no presencial i impartida a través d’internet.

En la present edició s’incorpora un nou bloc en el qual es desenvoluparan continguts específics de serveis d’informació, joventut, participació ciutadana, administració pública i governabilitat electrònica; polítiques, plans, programes, iniciatives i desenvolupaments específics d’àrees concretes que afecten a la joventut (experiències concretes), etc, en l’àmbit iberoamericà.

Es facilita un aprenentatge complet i flexible, sense barreres d’espai ni de temps, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. També s’acomoda un contacte individualitzat i interactiu entre tots els membres del Títol propi: estudiants, professors i personal de gestió. Es crea un espai de comunicació i transmissió de coneixements i un clar àmbit de relació acadèmica i personal. Aquesta formació es complementa amb tallers pràctics on-line a les àrees de noves tecnologies i tractament documental.

La proposta formativa té la garantia de ser un títol propi de primer cicle reconegut per la Universitat de Salamanca i amb el suport de OIJ (Organitzación Iberoamericana de Juventud) i l’Injuve (Instituto de la Juventud de España).

 

Més informació i inscripcions

 

Cabueñes 2011

Del 5 al 7 de setembre a La Laboral, Gijón

 

Arriba la novena edició dels Encontres Internacionals de Joventut de Cabueñes. Un espai on una vegada més, la joventut serà protagonista rellevant i aliada estratègica per a un desenvolupament d’una societat més justa i equitativa promovent l’acció col·lectiva com la clau d’aquest desafiament. Enguany, sobre la taula es plantejaran temes com la sostenibilitat ambiental i social, la innovació i l’emprenedoria en sectors d’ocupació, el voluntariat o les noves formes de participació i democràcia digital. Però també hi haurà espai per qüestions com els bons tractes i les relacions interpersonals, l’educació en la participació, la comunicació creativa o les noves formes d’expressió de la cultura urbana.

Aquest any els encontres compten amb el suport del programa Europa amb els Ciutadans i permetrà la participació d’un important nombre de joves europeus.

 

Més informació i inscripcions

 

"La educación no formal en el trabajo con jóvenes. Métodos y metodologías"

Del 12 al 16 de setembre de 2011 a Águilas (Murcia)

 

La quarta edició d’aquest curs intenta respondre a la necessitat creixent de formació dedicada a les persones que estan i actuen amb joves en entorns d’educació no formal. En aquest curs participen docents de la Universitat de Múrcia, d’altres universitats de l’Estat Espanyol i experts en programes en institucions públiques i en entitats d’acció social, que intentaran sensibilitzar i orientar sobre possibilitats educatives en àmbits no acadèmics. Un curs que intenta construir una concepció clara del significat, finalitats i metodologies en educació no formal, analitzant els seus múltiples matisos, la seva diversitat intrínseca i el seu caràcter necessari i complementari en el procés d’aprenentatge humà, de desenvolupament de coneixements, habilitats, valors i actituds ara i durant tota vida.

 

Més informació i inscripcions

 

Curs sobre bandes juvenils

Del 20 de setembre al 21 de setembre – Universitat Miguel Hernández d’Elx

 

Aquest curs amb una durada de 20 hores té l’intenció d’explicar el fenomen de les bandes juvenils des d’una perspectiva global i un bloc pràctic, on s’ensenyarà als usuaris a aplicar les estratègies i les eines actuals en la prevenció i el tractament de les bandes juvenils. El curs és susceptible d’obtenir reconeixement acadèmic a les universitats de la Xarxa Vives d’Universitats.

 

Més informació i inscripcions

 

6ena Conferència Joves i Societats a Europa i a la Mediterrània

7 – 9 Juny de 2012 – Universitat Autònoma de Barcelona

 

La Conferència Joves i Societats a Europa i a la Mediterrània, és una iniciativa promoguda l’any 2003 per quatre institucions franceses; dues institucions de recerca i dues de formació: El Centre d’Études et des Recherches sur les qualifications (CEREQ), el Laboratoire d’Economie et de Sociologie du Travail (LEST), l’Institut National de la Jeunesse et de l’Education Populaire (INJEP) i l’Institut Universitaire de Formation des Maîtres (IUFM); amb l’objectiu de construir un espai euro-mediterrani d’intercanvi de coneixements sobre la realitat social dels joves i l’evolució de les relacions entre aquest i les societats en què es troben immersos.

La sisena edició de la conferència tindrà lloc a Barcelona el proper juny del 2012 amb el lema Joves i Societats a Europa i a la Mediterrània: Itineraris i identitats en un context d’internacionalització”, organitzada pel Grup de Recerca en Educació i Treball (GRET) de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

Més informació i terminis