Notícies i recursos

En marxa el grup professional del treball emocional en joves

Just abans de la revetlla de Sant Joan el grup professional del treball emocional en joves (GPTEJ) es reunia a la seu de l’AcPpJ. El grup el formen 20 professionals que treballen amb joves i a la reunió, finalment, van participar-hi cinc. La manca d’assistència va ser ocasionada, sobretot, perquè dies abans s’havia engegat el període de sol·licituds del Contracte Programa 2017-2019 per al suport a plans locals i comarcals de joventut (el termini tancava el 30 de juny)
La reunió va ser però, productiva, i va servir per tenir una pressa de contacte i els primers intercanvis sobre el sentit i necessitat de crear el GPTEJ i arribar als primers acords per engegar la primera temporada del grup (2017/18).
Les i els professionals valoren tenir aquest grup perquè obra un espai on compartir experiències, recursos, dubtes i inquietuds i límits en el treball amb joves des de la vessant emocional. Que cal diferenciar entre la necessitat del treball amb joves i amb professionals (de qui és la necessitat). I pel que fa a abordar el treball amb joves implica una mirada comunitària i de la realitat social, ja que, sinó, es corre el risc de no percebre elements que afecten directament a la dimensió emocional dels i les joves i que ens afecten en la feina amb aquestes.  En aquesta línia, també es posava sobre la taula abordar el treball d’acompanyament emocional des d’una mirada integral.
El grup ara elaborarà una taula que reculli projectes entorn el treball emocional en joves i potser, algunes de les properes reunions es podrien centrar en temes específics com la medicalització dels i les joves i l’acompanyament emocional a aquestes situacions. O la importància de la formació personal per part dels i les professionals per afrontar el treball amb joves i com aquesta afecta a la qualitat de la feina que es fa.
El grup i l’espai està obert a tot tipus de professionals que treballin amb joves (sòcies o no). Si voleu participar-hi, només cal que ens ho feu saber enviant un correu electrònic a . A principis del curs vinent informarem de la data de la segona reunió.