Notícies i recursos

Marta Vilalta, nova Directora General de Joventut


Dimarts passat 2 de febrer de 2016, el Govern de la Generalitat aprovava els nomenaments de Marta Vilalta com a nova Directora General de Joventut i Francesc Poch, com a nou Director general de l’Agència Catalana de la Joventut.
Marta VilaltaDe Torregrossa (Pla d’Urgell) i amb 31 anys, Marta Vilalta serà la setena representant al capdavant de les polítiques de joventut a Catalunya.
Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat de Lleida (UdL) i Postgrau de Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Marta Vilalta ha estat diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya (2012-2015) sent portaveu de les polítiques de joventut i d’Universitats i Recerca.
En l’associacionisme, està vinculada al Club Esportiu Patí de Torregrossa, participant també en diverses entitats i plataformes locals i comarcals i és sòcia d’Òmnium Cultural, de l’Assemblea Nacional Catalana i de la Plataforma Pro-Seleccions Catalanes.
A la Direcció General de Joventut, ara, dins el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Vilalta tindrà com a principals tasques a desenvolupar, el desplegament i seguiment del pla nacional de joventut o les polítiques d’emancipació del jovent, en especial pel que fa a l’educació, l’habitatge i les polítiques d’ocupació.
Francesc PochPer un altre costat, Francesc Poch és el nou director general de l’Agència Catalana de la Joventut. Nascut a Terrassa l’any 1970, és Llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i en Història per la UNED.
Secretari general de la UGT a Osona. Entre 1997 i 2000 va ser coordinador nacional de l’AVALOT-Joves de la UGT de Catalunya, organització de la qual va ser fundador.
Impulsor de la comissió de Normalització Lingüística de la UGT de Catalunya i de la revista “Llengua i Treball”. Ha impulsat Sindicalistes x la Sobirania el 2011 i Sindicalistes per la República el 2015 i és membre de la sectorial de Treballadors de l’ANC. Des de 2014, és president també de la Colla Castellera Minyons de Terrassa
En l’àmbit associatiu juvenil, ha estat vinculat a l’escoltisme, com a cap d’agrupament de l’AE Pau Casals de Terrassa, responsable pedagògic de la Demarcació Vallès-Maresme i en els equips generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. I també va participar en la redacció del Pla Nacional de la Joventut de la Generalitat de Catalunya els anys 1998, 1999 i 2000.
Des de l’AcPpJ oferim la col·laboració que calgui i desitgem a Marta Vilalta i Francesc Poch els millors dels encerts en les polítiques de joventut el nostre país. I a Toni Reig, agrair-li la tasca d’aquests últims cinc anys com a Director General de Joventut i desitjar-li sort en el seu nou càrrec com a Director del Consell Català de l’Esport.
Carta de comiat de Toni Reig // Blog de Marta Vilalta // Blog de Francesc Poch

Les i els responsables de les polítiques de Joventut fins a dia d’avui: Rosa M. Carrasco, directora general de Joventut (1978-1980). Enric Puig, director general de Joventut (1980-1989). Rosa M. Pujol, secretària general de Joventut (1998-2004). Marta Rosàs, secretària general de Joventut (2004-2006). Eugeni Villalbí, secretari de Joventut (2006-2010). Toni Reig, director general de Joventut (2011-2016) Marta Vilalta (2016-…)