Notícies i recursos

L’Ajuntament de Castelldefels menysté l’atenció als joves

Des de fa un temps el consistori ha reduït considerablement el pressupost destinat als joves i a les polítiques de joventut de la ciutat.

El passat dijous 23 de febrer més de 250 joves de Castelldefels van presentar-se al Ple de l’Ajuntament per a queixar-se de la situació que ja fa temps que s’arrossega.

 

Tot va iniciar-se ara fa un any. Entre ajustos i reduccions per part de l’Ajuntament de Castelldefels, una de les àrees més afectades fins a dia d’avui ha estat la de Joventut. Es va començar deixant de realitzar algunes activitats, retallant a la meitat serveis adreçats als joves i s’ha acabat disminuint el pressupost 60.000€, deixant fòra a un professional i reduint la jornada laboral a la resta que treballen amb i per als joves al Casal de Joves i al Punt d’Informació Juvenil de la ciutat.

Durant el Ple es va llegir un comunicat realitzat pels mateixos joves amb el suport de més de 250 firmes de veïns i associacions de Castelldefels. En el context de crisi actual, els joves expressen i demanen serveis de qualitat que els ajudin a desenvolupar-los com a persones i professionals que els orientin. Volen continuar vius i sent actius. Però l’Ajuntament cada vegada els hi posa més difícil. Els joves també posen en dubte que si artistes de la ciutat com David Fernández, David Guapo, Miquel Àngel Ripeu i Carles Benavent no haguessin tingut espais on poder trobar-se i desenvolupar-se, i sense uns referents que els ajudessin, no haguessin estat els que són.

 

Des de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) denunciem la situació que es viu a Castelldefels i us adjuntem el manifest de les i els joves de Castelldefels, el qual, l’hi donem la nostra firma i total suport.

Manifest de les entitats juvenils i les i els joves de Castelldefels

 

Notícies als mitjans

Infocastelldefels.cat

ACN.cat