Notícies i recursos

L’AcPpJ mostra les seves aportacions i la seva postura davant la Llei de Polítiques de Joventut

El passat dimarts 18 de maig, l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut va comparèixer davant la Comissió de Benestar i Immigració per donar la seva opinió i formular propostes sobre la Llei de Polítiques de Joventut

 
 
Desprès de l’aprovació en la seva totalitat de la Llei de Polítiques de Joventut el passat 28 d’abril, els diferents grups parlamentaris van sol·licitat oficialment la compareixença d’algunes administracions i entitats de rellevància per tal de recollir i incorporar propostes en el text final de la Llei que s’espera que s’aprovi definitivament durant aquesta legislatura.
 

Aquest dimarts passat 18 de maig, el primer dia de compareixences, va ser el torn de l’AcPpJ. Carles Viñas, el vicepresident, fou l’encarregat d’aportar la veu, les reclamacions i les puntualitzacions de l’entitat.

 

L’AcPpJ mostra una actitud exigent davant del primer redactat de la Llei aprovat i vol remarcar primer que tot, una major consideració i relleu del paper de les i els professionals de joventut alhora de construir, coordinar i executar les Polítiques de Joventut d’aquest país. L’associació creu que la Llei no put eludir tampoc als professionals que treballen per o dins un àmbit privat.

 

L’AcPpJ remarca, malgrat s’arribi tard, de la importància de l’aprovació d’aquesta Llei però dóna un toc d’atenció a altres aspectes del seu redactat com són la manca d’obligatorietat dels ens municipals i de concreció del projecte damunt del territori pel que fa al número d’equipaments, de professionals, etc. Al final de la notícia us adjuntem totes les aportacions de l’AcPpJ durant la seva compareixença.

 

Les aportacions de l’AcPpJ van aixecar l’interès i van ser molt ben rebudes per part dels grups parlamentaris. Una vegada més, la substància de l’AcPpJ torna a ser clau, és necessària i es té en compte per al procés i progrés de les Polítiques de Joventut.

 

Vídeo de la compareixença de l’AcPpJ

Aportacions de l’AcPpJ a la compareixença

 

Més informació:

 

Sobre la Llei

Per seguir els processos de la Llei al Parlament

 

Com ho hem viscut a l’AcPpJ:

 

L’AcPpJ present al debat a la totalitat del Projecte de Llei de Polítiques de Joventut

Primer pas cap a la Llei de les Polítiques de Joventut