Notícies i recursos

De la Informació a la Comunicació a les Xarxes Socials, nous reptes per la Informació Juvenil

Entre el 24 i el 27 de maig es celebren els XIV Encuentros Estatales de Servicios de Información Juvenil (SIJ) al Centro EuroLatinoamericano de Juventud (CEULAJ), a Mollina (Málaga)

 
 
 
 
 
Es innegable que les xarxes socials han dotat d’un espai a les i els joves amb infinites possibilitats: font d’informació, col·laboració, cultura participativa… Precisament enguany, la trobada entre informadores i informadors a nivell estatal que tindrà lloc a Mollina, tractarà sobre aquest fenomen i realitat. Entre els seus objectius, l’encontre pretén reflexionar sobre el paper dels Serveis d’Informació Juvenil davant aquestes noves formes de comunicació entre joves i alhora, proposar pautes d’actuació a seguir per part d’aquests serveis reforçant les relacions i interactivitat virtuals entre centres i joves.
 

Més de 200 professionals hi assistiran i es mesclaran conferències, taules rodones, grups de treball, activitats culturals, experiències pròpies…Aquestes trobades són convocades per la INJUVE en col·laboració amb la Comissió Coordinadora de la Red SIJ, i organitzades per el Servei d’Informació i Difusió de l’INJUVE i per els Centres Coordinadors d’Andalusia, Aragó, Balears, Madrid i Navarra.

 

Per aquestes trobades s’ha creat una sèrie de plataformes i recursos TIC per a fomentar i facilitar la participació dels Centres i Punts d’Informació Juvenil i millorar el treball en xarxa de tots els agents implicats. Aquestes es poden trobar a la redSIJ creada a Ning:

 

http://redsij.ning.com/

Més informació

 

Des de l’AcPpJ recomanem:

Juventud y nuevos medios de comunicación

Revista de Estudios de Juventud Nº 88. Marzo 2010. Coordinadora: Angeles Rubio Gil.