Notícies i recursos

L’AcPpJ i el Voluntariat Europeu

L’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) ha estat declarada entitat d’acollida de voluntàries i voluntaris europeus. Al juliol, arriba la primera voluntària

Desprès de mesos de gestions, l’AcPpJ s’ha inclòs dins l’acció 2 del programa europeu per la joventut de la Comissió Europea, el EVS o Servei de Voluntariat Europeu.

El Servei de Voluntariat Europeu permet a les i els joves de 18 a 30 anys a participar com a voluntaris dins d’una associació d’un dels 27 països de la Unió Europea o un dels països associats (Noruega, Islàndia, Turquia, Liechtenstein) així com d’altres. Els projectes són nombrosos i molt variats i van des del medi ambient fins a l’animació sociocultural a centres juvenils. Tot el programa es subvencionat per la Unió Europea.

El proper més de juliol arribarà la primera voluntària europea a l’AcPpJ i estarà entre nosaltres nou mesos. Les seves tasques aniran encaminades principalment a recolzar el futur projecte europeu de l’entitat i a dinamitzar la difusió de la informació que l’AcPpJ realitza sobre Polítiques de Joventut i les seves i els seus professionals.

Es tracta doncs d’un altre pas de l’AcPpJ a obrir noves perspectives i dins l’objectiu de difondre les Polítiques de Joventut i les i els Professionals que la fan possible.

Projecte EVS – AcPpJ

Més informació sobre el Voluntariat Europeu (EVS)