Notícies i recursos

Jornades de bones pràctiques en l'àmbit de la joventut 2019


Un any més, des de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut presentem les jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut. Són uns espais de relació entre professionals i de debat sobre aquells temes que ocupen, preocupen i són d’interès pel sector, a través de l’exemple pràctic i tècnic, amb l’acompanyament i la presentació de les noves bones pràctiques que s’introduiran aquest 2019 a la plataforma.
Enguany es proposen quatre temes clau pel debat a les jornades en relació amb les polítiques, l’àmbit i el treball en joventut: l’acció socioeducativa en medi obert, enganxar-se als estudis, municipis petits i participació juvenil i l’acompanyament emocional. Quatre projectes de bones pràctiques que es presentaran: Joves al Medi Obert, Espai Educatiu Forma’t i Participa, Ancesa Jove i Aquí T’Escoltem. Quatre seus: Blanes, Les Borges Blanques, Móra d’Ebre i Martorell.
S’especialitzen les presentacions de bones pràctiques per tal d’afavorir el debat, les intervencions i la participació dels i les professionals que assisteixin. Es pretén d’aquesta manera que les jornades esdevinguin una cita per la reflexió sobre el treball, la pràctica, el dia a dia dels i les professionals de joventut i també per a que serveixin per projectar col·laborativament noves perspectives i visions o per a donar diferents respostes o solucions a situacions i problemàtiques diverses. S’ha seguit preparant les jornades per les figures d’antenes i detectors del projecte, conjuntament amb el consell avaluador i la coordinació tècnica.
En algunes de les jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut 2019 hi col·laboraran també el Màster Interuniversitari Joventut i Societat, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, aportant-hi coneixement i punts de vista diferents des de la docència i la investigació, des del jovent associat i des dels i les professionals de l’Educació Social respectivament.
INSCRIPCIÓ A LES JORNADESAcció socioeducativa en medi obert – 16/05 10h Espai Creatiu “La Morralla”
Treball comunitari i al carrer, interrelació i coordinació entre professionals, transversalitat, participació, acompanyament a joves en el seu desenvolupament personal, serveis socials i joventut, polítiques socials i polítiques de joventut, prevenció de riscs, intervencions complementàries…
Amb la presentació de la bona pràctica Projecte Joves al Medi Obert del Prat de Llobregat, i la dinamització del debat a càrrec d’un membre del CEESC.
Més informació i inscripcions
AJORNADA! Enganxar-se als estudis – 22/05 10h Les Borges Blanques

Assessorament en l’itinerari educatiu, formatiu i laboral de joves, acompanyament i dinamització de grups de joves en la preparació pel món laboral, treball de competències, formació professional, coordinació amb altres agents educatius …
Amb les presentacions de la Espai Educatiu Forma’t i Participa de Santa Cristina d’Aro i la dinamització del debat a càrrec d’un membre de l’AcPpJ.
Més informació i inscripcions
NOVA DATA! Municipis petits i participació juvenil – 25/09 10h Móra d’Ebre

Polítiques de joventut, foment de la participació juvenil, treball en xarxa, intercanvis i accions compartides entre municipis, relació dels i les professionals amb joves i associacions juvenils, dinamització i programació d’activitats…
Amb la presentació de la bona pràctica Ancesa Jove del Segrià i la dinamització del debat a càrrec d’un membre de l’AcPpJ.
Més informació i inscripcionsAcompanyament emocional – 06/06 10h Martorell 
Relació educativa i de treball dels i les professionals de joventut amb les emocions, sentiments i conductes de les persones joves, prevenció de violències, relacions sexoafectives, detecció de necessitats i interessos per a la realització de projectes, treball en xarxa i comunitari…
Amb la presentació de la bona pràctica Aquí t’Escoltem de Barcelona i la dinamització del debat a càrrec d’un membre de l’AcPpJ.
Més informació i inscripcions

El projecte i plataforma de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut és una iniciativa de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut amb el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Barcelona. Al juny del 2013 s’engegava la plataforma, amb la presentació també del llibre de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut, llavors, amb 13 propostes. Cinc anys després la plataforma suma 27 projectes d’intervenció que actuen com a referents positius per al sector. Les jornades també s’han gaudit a Barcelona, Girona, Lleida, Mollerussa, Palafrugell, Reus, Tarragona, Vic, Tortosa, Olot, Manresa, Balaguer, Figueres, Cambrils, la Seu d’Urgell, el Prat de Llobregat, Terrassa, Ripoll, Vilafranca i Tàrrega. Són també col·laboradors habituals del projecte l’Associació Catalana d’Empreses de Lleure, l’Educació i la Cultura, el Màster Interuniversitari de Joventut i Societat i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.