Notícies i recursos

Jornades de bones pràctiques en l'àmbit de la joventut 2018

Olot
Un any més, des de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut presentem les jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut. Són uns espais de relació entre professionals i de debat sobre aquells temes que ocupen, preocupen i són d’interès pel sector, a través de l’exemple pràctic i tècnic, amb l’acompanyament i la presentació de les noves bones pràctiques que s’introduiran aquest 2018 a la plataforma.
Enguany es proposen quatre temes clau pel debat a les jornades en relació amb les polítiques, l’àmbit i el treball en joventut: l’autogestió com a valor en joventut; les relacions, vincles i empoderament dels joves; el rol dels equipaments juvenils en clau de gènere i el territori i les possibilitats d’ocupació. Quatre seus: Terrassa, Ripoll, Vilafranca i Tàrrega. Quatre professionals que dinamitzaran els debats. I cinc presentacions: les bones pràctiques del Casal de Joves Girapells (Guinardó – Barcelona), els espais de Participació i Informació Jove (Reus) i el Treball en Xarxa per construir un nou Espai de Convivència (Ripoll), Xarxa d’Espais Joves de Mataró, equipaments juvenils en clau de gènere (Mataró) i Okup’Alt (Alt Empordà).
S’especialitzen les presentacions de bones pràctiques per tal d’afavorir el debat, les intervencions i la participació dels i les professionals que assisteixin. Es pretén d’aquesta manera que les jornades esdevinguin una cita per la reflexió sobre el treball, la pràctica, el dia a dia dels i les professionals de joventut i també per a que serveixin per projectar col·laborativament noves perspectives, visions, per a donar diferents respostes o accions en situacions i problemàtiques diverses. S’ha seguit preparant les jornades per les figures d’antenes i detectors del projecte, conjuntament amb el consell avaluador i la coordinació tècnica.
En algunes de les jornades de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut 2018 hi col·laboraran també el Màster Interuniversitari Joventut i Societat, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, aportant-hi coneixement i punts de vista diferents des de la docència i la investigació, des del jovent associat i des dels i les professionals de l’Educació Social respectivament.
INSCRIPCIÓ A LES JORNADES

OlotL’autogestió com a valor en joventut / 10:00h. Casa Baumann.
Polítiques de joventut, foment de la participació juvenil, relació dels i les professionals amb joves, associacions i plataformes juvenils, dinamització i programació d’espais juvenils……
Amb la presentació de la bona pràctica l’Autogestió del Casal de Joves Girapells, i la dinamització del debat de la Carla Valle, de la Federació de Casals de Joves de Catalunya.
Més informació i inscripcions

OlotNOVA DATA: 16 D’OCTUBRE! 10:00h. Oficina Jove del Ripollès.
Relacions, vincles i empoderament dels Joves

Coordinació dels i les professionals de joventut amb els centres educatius, treball i comunicació amb estudiants, detecció de necessitats i interessos per a la realització de projectes, intercanvis i accions compartides entre instituts…
Amb les presentacions de les bones pràctiques Espais de Participació i Informació Jove (Reus) i el Treball en Xarxa per construir un nou Espai de Convivència (Ripoll) i la dinamització del debat a càrrec del PIDCES Ripollès.
Més informació i inscripcions
Manresa Equipaments juvenils: treballem el gènere? / 10:00h. SIAJ Vilafranca.
Transversalitat de la perspectiva de gènere, coherència del projecte educatiu, prevenció de violències masclistes i lgtbifòbiques, diversitat sexual i de gènere, relacions sexoafectives, treball en xarxa i comunitari…
Amb la presentació de la bona pràctica Xarxa d’Espais Joves de Mataró, equipaments juvenils en clau de gènere.
Més informació i inscripcions

BalaguerEl territori i les possibilitats d’ocupació / 10:00h. Consell Comarcal de l’Urgell.
Assessorament en l’itinerari formatiu i laboral de joves, acompanyament i dinamització de grups de joves en la preparació pel món laboral, treball de competències, formació professional…
Amb la presentació de la bona pràctica Okup’Alt de l’Alt Empordà.
Més informació i inscripcions

El projecte i plataforma de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut és una iniciativa de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut amb el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Barcelona. Al juny del 2013 s’engegava la plataforma, amb la presentació també del llibre de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut, llavors, amb 13 propostes. Cinc anys després la plataforma suma 23 projectes d’intervenció que actuen com a referents positius per al sector. Les jornades també s’han gaudit a Barcelona, Girona, Lleida, Mollerussa, Palafrugell, Reus, Tarragona, Vic, Tortosa, Olot, Manresa, Balaguer, Figueres, Cambrils, la Seu d’Urgell i el Prat de Llobregat. Són també col·laboradors habituals del projecte l’Associació Catalana d’Empreses de Lleure, l’Educació i la Cultura, el Màster Interuniversitari de Joventut i Societat i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.