Notícies i recursos

Formacions i tallers per a professionals de joventut

Estem començant el curs i és un bon moment per planificar què farem, també a nivell formatiu. Existeix una oferta de jornades, cursos i tallers de cara a la tardor molt interessants i necessaris per als i les profesionals de la joventut. Alguns amb descomptes especials per a les sòcies i els socis de l’AcPpJ. No els deixeu escapar!

36a Jornada de polítiques locals de joventut
El 17 d’octubre se celebrarà la 36a Jornada de polítiques locals de joventut amb el lema ‘Comunicació efectiva amb joves. Propostes i estratègies.’ La ponència marc de la jornada ‘La comunicació amb els i les joves: de les relacions personals al fòrum de les xarxes’, serà impartida per Mariola Dinarès, directora i conductora del programa Popap de Catalunya Ràdio. Seguirà una taula rodona per compartir experiències locals de comunicació amb joves de Berga, Igualada, Sant Quirze del Vallès i Vic.
Com en edicions anteriors, la tarda estarà dedicada a conèixer Propostes per empoderar els i les joves a través de la comunicació a través de cinc tallers simultanis conduïts pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Roc Massaguer, associació cultural el Parlante, Teleduca i Ona Jove de l’Ajuntament de Vallromanes. Més informació del programa.
XXII Curs d’atenció a l’adolescència del CJAS 
Enguany s’ha observat la necessitat de modificar-ne el format per tal d’adaptar-lo a les necessitats de les professionals que hi participen. Així, s’ha optat per apostar per una fórmula de 4 càpsules monogràfiques de 7 hores intensives a lliure conveniència. Més informació del curs i inscripcions.
Formació d’educació basada en drets humans per a educadores en l’àmbit juvenil 
Del 12 al 16 de novembre l’SCI Catalunya acull a Barcelona aquesta formació adreçada a persones que es dediquen a l’educació amb joves. Es pretén oferir un espai segur d’aprenentatge col·lectiu per a ser capaces d’impregnar la tasca educativa amb joves d’una perspectiva de Drets Humans, així com empoderar-nos per poder abordar temàtiques relacionades amb la vulneració drets Humans en el nostre context que afecten directament o indirectament a les persones joves. Més informació del curs i inscripcions fins el 14 d’octubre.
Erasmus+: ofertes formatives adreçades a professionals de joventut  
3 formacions internacionals actualment obertes durant l’octubre i el novembre. Per a les persones seleccionades, les despeses d’aquestes formacions (allotjament i viatge) estan finançades per Erasmus+: Youth in Action Programme. Més informació i inscripcions.
IV Conferència europea sobre polítiques juvenils entorn a l’alcohol
Seminari que vol reunir 100 professionals de polítiques de joventut europees que se celebrarà a Vilnius, Lituània, de l’11 al 15 d’octubre. Més informació i inscripcions fins el 4 de setembre!
Eines i estratègies per a la sol·licitud d’un projecte Erasmus +
Seminari professional de polítiques de joventut. 27 de setembre de 2018 a Barcelona. Més informació i inscripcions.
Formació en polítiques de dones i LGTBI 
Formacions entre octubre i novembre a Barcelona. Més informació i inscripcions.
Cursos de tardor al CEESC
Cursos entre octubre i desembre. Més informació i inscripcions.
Cursos de tardor a l’escola EFA 
Formacions subvencionades pel Consorci de la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya. Entre octubre i desembre. Més informació i inscripcions.
Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (MIJS)
Del 4 d’octubre de 2018 al 21 de juny de 2019. Seu a les sis universitats organitzadores: UdL, UAB, UdG, UB, URV i UPF. Més informació i inscripcions.
Postgrau “Menors estrangers no acompanyats”
Coorganitzat pel Col·legi de Treball Social de Catalunya, la Universitat de Barcelona i la Fundació Idea. Es farà una sessió informativa a la seu del Col·legi el 6 de setembre. Més informació i inscripcions.
*Per a les sòcies i els socis de l’AcPpJ totes les formacions de COLPIS tenen un 10% de descompte respecte al preu de col·legiat. I les d’Escola EFA, el mateix preu que el de les sòcies i socis d’ACELLEC.
Oferta Formativa actual de COLPIS  / Oferta formativa de l’Escola EFA
Si impartiu o organitzeu formació interessant per a professionals en l’àmbit de la joventut ens ho podeu fer saber a . Gràcies!