Notícies i recursos

Fòrum Internacional en Innovació i Emancipació en Polítiques de Joventut

El 26 i 27 de novembre passats els i les nostres companyes de ses Illes varen organitzar una trobada en una doble vessant: per un costat, en clau interna, amb presència majoritària dels i les professionals d’informació juvenil de Balears; però també amb una projecció exterior envejable, tan estatal com internacionalment. 5è Reportatge del Soci!

 

 

 

Vaig tenir l’oportunitat d’assistir-hi a aquestes jornades, motivat principalment pel seu enfoc: d’una forma gairebé pura, l’organització illenca (destacadament Ajo Monzón i Eva Nigorra) va plantejar com eix principal i únic les experiències. Experiències que varen resultar realment interessants, malgrat que algunes eren ja conegudes per alguns dels que varem assistir.

Durant la tarda del divendres i el matí del dissabte (fórmula que personalment vaig  considerar com molt profitosa), es van exposar 10 “bones pràctiques” que, globalment, oferien un paisatge significatiu del que està desenvolupant-se a Europa a nivell de polítiques de joventut (especialment les de caràcter informatiu) i des de diferents prismes: la comunicació, la imatge, la recerca de feina, la participació, la informació juvenil, passant per les experiències organitzatives de l’Oficina d’Emancipació Juvenil de Balears, la Trobada d’informació juvenil de Mollina i la incipient Xarxa Nacional d’Emancipació – Oficines Joves a Catalunya.

 

 

 

Personalment, i sense menysvalorar la resta,  les dues “bones pràctiques” que més em van impactar foren les de Sarah McCoy de YouthNet, amb un estudi en profunditat del que opinen diferents sectors juvenils al Regne Unit i la de Merja – Maaria Oinas sobre com s’ho fan a Finlàndia per aconseguir fer participar als joves en el planejament del seu municipi, una experiència que podria ésser aplicable arreu. Destacar també els plafons que hi havia sobre projectes realitzats a les Illes, que varen aportar molta frescor de realitat. I una curiositat: dues noies joves van assistir a totes les jornades i foren les encarregades de fer una valoració del que havien vist; després de valorar-les positivament, varen fer una proposta: calia que als joves els hi arribés més i millor informació, doncs consideraven que en els seus centres d’ensenyament no en tenien prou.

 

 

 

Si penseu que el que he escrit pot ésser del vostre interès, no deixeu de visitar la web http://infojove.caib.es on podreu consultar les ponències de les bones pràctiques.

Deixeu-me, per acabar, valorar molt positivament l’experiència d’aquesta jornada, doncs ens ha de fer veure que, amb costos limitats, es poden organitzar unes jornades de gran qualitat  basades simplement en bones pràctiques, deixant en un segon pla plantejos més teòrics que després difícilment són aplicables a la realitat.

 

 

 

Un 10, doncs, per a l’organització!!

 

Reportatge realitzat per Joan Recasens (soci 56), Tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona (text i fotos)

 

Si ets sòcia o soci AcPpJ i vols fer un reportatge sobre qualsevol esdeveniment, trobada, xerrada… relacionat amb les o els Professionals i les Polítiques de Joventut, envia’ns un correu a
:
"> i ens posarem en contacte amb tu.