Notícies i recursos

Ens reunim amb les responsables de la DGJ i l’ACJ per fer la valoració de la campanya d’estiu 2023

El dimarts 19 de setembre la junta de l’ACPJ, formada per professionals de diferents demarcacions, es va reunir amb Rut Ribas, directora general de Joventut, i Laia Girós, directora general de l’Agència Catalana de la Joventut.

L’objectiu principal de la reunió va ser fer una valoració conjunta de la campanya de lleure d’aquest estiu, i exposar quins són els punts a tenir en compte de cara a millorar futures campanyes.

Els professionals de joventut van reivindicar la importància que el lleure té per a infants i joves, i van posar de manifest la necessitat d’assegurar la qualitat i la seguretat de totes les activitats que es duen a terme al territori.

Durant la reunió es va presentar l’article publicat per l’ACPJ en què professionals de joventut expliquen per què és necessari regular les activitats de lleure i els terrenys d’acampada.

També es va parlar de la davallada de les activitats de lleure registrades durant l’estiu, en contraposició amb l’augment del registre de les activitats esportives. A més, es va exposar la necessitat de dotar als professionals de joventut amb eines digitals per realitzar les visites, la necessitat d’agilitzar el procés de registre de les activitats, o la necessitat de regular les condicions mínimes dels terrenys d’acampada.

La reunió va transcórrer amb una cordial entesa entre les parts, i les propostes de millora van ser ben rebudes per part de les representants de l’administració.