Notícies i recursos

Els lideratges voluntaris als grups juvenils protagonistes de la 4a edició de la jornada (Re)Coneixem-nos

El dijous 28 de setembre més de 40 persones es van reunir al Casal de Joves Queix per participar a la 4a edició de la jornada (Re)coneixem-nos. La jornada, que coorganitzen l’Associació Catalana de Professionals de Joventut (ACPJ) i l’Associació de Casals de Joves de Catalunya, va esdevenir un punt de trobada entre joves i professionals de joventut en el que es va debatre sobre la importància dels lideratges voluntaris als grups juvenils.

Les paraules de benvinguda de Rut Ribas, directora general de Joventut, van inaugurar la jornada, que va tenir com a activitat principal una taula rodona on els assistents van poder conèixer diferents experiències i maneres de gestionar la convivència de professionals i líders voluntaris als grups juvenils.

Albert Rivas, tècnic de joventut del Ripollès i exmembre de Casals de Joves de Catalunya, va moderar la taula rodona, que va comptar amb la participació dels següents projectes: Energy Control, Associació Juvenil Corberenca (AJUC), Altaveus de Vilafranca del Penedès, Fundació Marianao, Corresponsals de Vilanova i la Geltrú, i Peluquitas de la Trinitat Vella.

Seguidament, els participants a la jornada es van dividir en grups per debatre sobre diferents temes d’interès relacionats amb la temàtica. Alguns dels temes sobre els quals es va reflexionar van ser: el paper dels professionals de joventut als grups juvenils, objectius comuns i contraposats entre joves i professionals, limitacions, i eines de comunicació.

Des de les organitzacions coorganitzadores valorem molt positivament l’assistència i la participació a la jornada, i recordem que aviat publicarem un recurs amb tota la informació sobre els projectes que es van presentar i sobre les conclusions a les quals van arribar els participants.