Notícies i recursos

El CEESC vol visibilitzar l’Educació Social a la Viquipèdia

EsalaViquipedia_webFem visible l’Educació Social! Crida el Col·legi d’Educadores i Educadores Socials de Catalunya (CEESC) a través d’una acció molt especial a la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure més popular del món, i en la que, malauradament, molts termes, conceptes, professionals o organismes són invisibles, no hi apareixen. És el cas també, de l’entorn del treball en joves, les polítiques de joventut i la professió. Sabeu que a la Viquipèdia no trobareu definicions entorn la Dinamització juvenil la Informació Juvenil o les Polítiques de joventut?
El CEESC, juntament amb DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i Amical Wikimedia i en col·laboració amb altres entitats com l’AcPpJ, proposem revertir aquesta situació amb vosaltres i fer un pas important per dotar de major coneixement i informació la Viquipèdia sobre l’educació social, l’àmbit social, sociocultural o el treball en joves i les i els professionals de joventut
A la Viquipèdia s’ha creat el Viquiprojecte de l’Educació Social, una pàgina des de la qual s’organitza l’acció; un recurs per a la coordinació de l’ajuda i per organitzar la redacció dels articles o la seva millora. Es pot col·laborar de diverses maneres:

  • Escriu sobre un o més termes, entorn de l’educació social o l’àmbit social.
  • Millorar, ampliar o traduir els termes que ja existeixen.
  • Proposar termes que no estiguin descrits a la Viquipèdia i que creguis que hi haurien de ser.
  • Informar d’articles i/o documentació de referencia de la professió, disciplina o àmbit

I com ho pots fer?

  • Crea un compte propi a la Viquipèdia. Fes-ho a través d’aquest enllaç.
  • Entra al Viquiprojecte i inclou el teu nom d’usuari/a.
  • Un cop dins veuràs un llistat de termes que pots ampliar. Si t’animes a escriure sobre algun d’ells, fes-ho saber anotant al seu costat el teu nom d’usuari/a.
  • Escriu o amplia un dels termes. Abans pots llegir les recomanacions de com escriure un bon article enciclopèdic i consultar el material d’ajuda.

Tallers presencials per conèixer l’eina de la Viquipèdia i documentació sobre l’àmbit social. Inscripcions obertes!
Amb l’objectiu de conèixer el funcionament de la Viquipèdia i aprofundir en les seves possibilitats, durant el mes de maig de 2017 s’organitzaran diversos tallers a 6 municipis catalans (Girona, Vic, Tarragona, Roquetes, Barcelona i Lleida).
Si esteu interessades i interessats en participar-hi, si us animeu a escriure sobre algun terme o contingut relacionat amb el treball en joves, la professió o les polítiques de joventut, feu-nos-ho saber a i ens posarem en contacte amb tu.
Tota la informació de la proposta  Inscriu-te al taller que et queda més a prop!