Notícies i recursos

Ampliem el termini per respondre el Cens de Professionals de Joventut!


Ampliem el termini per respondre el Cens de Professionals de Joventut! Volem obtenir una mostra molt representativa de la realitat actual dels i les professionals, així que hem decidit donar-nos uns dies més per respondre l’enquesta. Ara és el moment, no esperis més!
Aquest 2018 l’AcPpJ s’ha proposat elaborar un nou cens de professionals amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Joventut i amb l’objectiu de saber què caracteritza a dia d’avui, a aquestes treballadores i treballadors en l’àmbit de la joventut a Catalunya.

Clica aquí per respondre l’enquesta del Cens de Professionals en l’àmbit de la Joventut

L’enquesta que es presenta, part essencial per l’elaboració del Cens, està dirigida a les persones que treballen amb joves, és a dir, que són professionals de joventut, sigui quina sigui la naturalesa de l’organització en la que treballin, sigui quina sigui la formació que tinguin i siguin quines siguin les seves condicions contractuals. Podem trobar figures de dinamitzadores, informadores juvenils, tècniques de joventut municipals o professionals que treballen en mobilitat internacional; també com a assessores, orientadores, educadores… en queden excloses totes aquelles persones que fan una feina de voluntariat o que participen en organitzacions juvenils, o aquelles que tenen un càrrec polític.
Si treballes amb joves, si ets professional de joventut, respon l’enquesta i participaràs en fer possible aquest Cens. Fes-ho córrer! #CensJoventut                     
Al 2008 l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) va realitzar l’Informe del Cens de Professionals en l’àmbit de la joventut. Des d’aleshores és probable que les característiques de les persones que es dediquen professionalment a l’àmbit de la joventut hagin canviat. El pas del temps canvia les realitats, però especialment cal tenir en compte que aquest darrer decenni, a causa de l’anomenada crisi econòmica, que s’ha traduït en retallades pressupostàries que han afectat l’àmbit social i el de la joventut, ha provocat a la vegada canvis en la realitat juvenil i més dificultats per garantir drets de les persones joves (accés al món laboral, a un habitatge digne, a estudis universitaris, etc). Si li sumem també els canvis i la inestabilitat general que sofreix actualment el país, com han afectat tots aquests canvis i noves realitats a les i els professionals en l’àmbit de la joventut? Quantes persones treballen ara amb joves? Com són? D’on venen? Què fan? Hauran d’adaptar-se els perfils professionals en l’àmbit de la joventut després d’aquests deu anys?

One Reply to “Ampliem el termini per respondre el Cens de Professionals de Joventut!”

  1. […] aquest 2018 l’AcPpJ s’ha proposat elaborar un nou Cens de professionals amb el suport i la col·laboració de la […]

Comments are closed.