Notícies i recursos

6a Jornada sobre el procés d'acompanyament d'adolescents en medi obert: l'avaluació participativa


La proposta de la 6a edició de la jornada gira al voltant de l’avaluació participativa en el procés d’acompanyament amb adolescents en medi obert. Es vol aprofundir en aquesta estratègia ja que forma part de la millora del procés socioeducatiu i transformador del mateix acompanyament. Aquesta avaluació implica que professionals, polítics, acadèmics i estudiants valorin conjuntament les accions en les quals participen, amb la intenció d’afavorir l’obtenció de resultats més significatius i que serveixin per a la millora de la intervenció, entenent l’avaluació en si mateixa com a eina socioeducativa que potencia els aprenentatges i l’apoderament dels participants en aquest procés transformador.
Enguany, entre d’altres, es comptarà amb un especialista internacional en el tema, Bradley Cousins, professor d’avaluació a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Ottawa (Canadà), expert en recerca sobre avaluació de programes educatius i comunitaris des d’una mirada participativa, col·laborativa i capacitadora.
La jornada consistirà entre d’altres en generar espais participatius simultanis on debatre sobre els èxit i dificultats de l’avaluació, una taula d’experiències en avaluació, on per exemple s’explicarà el projecte Hebe, del qual ja hem parlat des de l’AcPpJ en més d’una ocasió, o la presentació de la recerca en avaluació participativa.
Aquest esdeveniment està organitzat conjuntament entre els ajuntaments de Badia del Vallès, de Barcelona, de Cerdanyola i de Terrassa, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Vols saber-ne més o inscriure’t? Clica aquí