3 propostes d’interès per l’àmbit de la joventut
La presentació del model educatiu dels Casals de Joves de Catalunya, la jornada de reflexió professional a Girona entre la relació de les polítiques de joventut i l’ocupabilitat juvenil i l’estudi d’European Youth Forum sobre la repercussió de l’educació no formal en el marc de les organitzacions juvenils.
Des de l’AcPpJ hem cregut convenient fer ressenya d’aquestes tres propostes actuals, les quals us recomanem ser-hi, seguir-les o tenir-les en compte: presentació, jornada i estudi.
Presentació d’”Aixequem la Persiana”: el model educatiu que ens proposen els Casals de Joves Catalans
El dimecres 20 de febrer a les 19h a l’Espai Jove la Fontana de Barcelona, Casals de Joves de Catalunya va presentar públicament el seu model educatiu a través del llibre "Aixequem la persiana" on, sobretot, proposen un canvi profund en les polítiques de participació activa a raó de l’allargament de la joventut més enllà dels 30 anys i les dificultats d’emancipació i ocupació dels nostres joves
A l’acte es va repartir gratuïtament el llibre i van intervindre Irene Balaguer, presidenta de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, Toni Reig, Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i Helena Giner, ex-presidenta de la Federació i coordinadora del llibre.
Jornada de reflexió professional a Girona sobre la relació / competències, entre les polítiques de joventut i l’ocupabilitat juvenil.
El passat 26 de febrer a les 10h a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a Girona i en el context de la primera trobada del 2013 de la xarxa de professionals de joventut de Girona, sota el lema ‘El treball per competències i l’ocupabilitat juvenil’, es pretenia donar resposta a tota una sèrie de qüestions dins la professió entre polítiques de joventut i ocupabilitat juvenil: estem duent a terme polítiques de joventut que milloren l’ocupabilitat dels nostres joves? Quines activitats que fem en els espais joves poden millorar l’ocupabilitat juvenil? Com ho hem de fer? Quines competències s’han d’aprendre per cercar feina o crear-ne?
La jornada era oberta als i les professionals del món local i associatiu i es centrava en la ponència ‘Les competències, una clau d’accés a la feina’, a càrrec de la Marta Colomer Camón, consultora social i d’empresa i col·laboradora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
Estudi sobre la repercussió de l’educació no formal en el marc
de les organitzacions juvenils i el seu impacte en l’ocupabilitat dels joves
L’últim butlletí de novetats del Centre de Documentació Juvenil de la Direcció General de Joventut ens informava que ja es podia consultar aquest estudi i que recull el resultat d’una enquesta duta a terme, durant la primavera i estiu del 2012 i en el qual l’AcPpJ hi va participar, per l’European Youth Forum en col·laboració amb la Universitat de Bath i GHL Consulting Ltd. sobre la repercussió de l’educació no formal en el marc de les organitzacions juvenils i el seu impacte en l’ocupabilitat dels joves, entenent que els joves participen en aquest tipus d’educació de forma voluntària, adquirint al seu torn, un paper actiu en ella.
Una de les principals conclusions és que entre les sis habilitats més demanades pel mercat, cinc es corresponen amb les desenvolupades a les organitzacions juvenils: comunicació, treball en equip, presa de decisions, habilitats organitzatives i confiança en un mateix.