Notícies i recursos

25 anys d'Informació Jove – Celebració del Dia Europeu de la Informació Jove a Eivissa

Sempre és un plaer anar a “ses illes”, i aquesta vegada l’AcPpJ hi ha anat convidada pel Govern de les Illes Balears a través de la Xarxa Infojove, encapçalada per la nostra amiga, companya i experta en informació juvenil i un munt de coses més, n’Ajo Monzó ( @ajomonzo ). 6è Reportatge del Soci!

 

 

La trobada tenia una triple finalitat: presentar l’AcPpJ als professionals de la Xarxa d’Informació Juvenil de les Illes Balears i les recents activitats (compareixença al Parlament per la Llei de Joventut, Informe Cens de Professionals en l’Àmbit de la Joventut a Catalunya 2008, els cursos de formació sobre polítiques de joventut, etc.), reunir-se amb l’Associació de Professionals de Joventut de les Illes Balears (APROJIB) per enfortir els espais de treball i relació entre entitats, i celebrar el 25è aniversari d’Informació Jove en motiu del Dia Europeu de la Informació Jove, 15 d’abril.

 

El programa de la jornada estava clarament diferenciat en dos parts, el matí dedicat al treball i l’intercanvi, a més de gaudir de l’entrega de premis al millor professional i els millors programes de la Xarxa Infojove, i la jornada de la tarda de caire eminentment lúdic, amb una variada i entretinguda programació d’activitats. A més, els espais també van ser diferents, al matí vam estar a l’equipament Espai Jove de Sant Antoni, mentre que a la tarda ens vam desplaçar al municipi de Santa Eulària, on a la “carpa” de l’Ajuntament vam gaudir de la programació festiva.

 
 

                                                              

 

 

Val a dir que va ser una jornada molt intensa, però que ens va deixar un bon sabor de boca, doncs com a col·lectiu professional compartim moltes coses amb els companys i companyes de “ses illes” i històricament estem construint la professió amb fites que marquen un camí comú (Declaració de Palma, 25 anys d’informació jove…) , cosa que es va manifestar en el debat que va mantenir l’APROJIB entre els seus socis i sòcies i professionals que ens va recordar molt la situació de la nostra entitat en els seus inicis. De fet van estar molt interessats en el nostre procés històric i especialment les dades obtingudes en el nostre cens. Esperem que la presència de l’associació en aquest acte hagi motivat encara més, si això és possible, a l’entitat de les Illes per a enfortir els seus projectes i la participació i implicació dels seus socis. Des de l’AcPpJ seguirem treballant plegats amb l’APROJIB i la resta d’entitats de professionals de joventut de l’Estat per enfortir les polítiques de joventut, per reivindicar unes condicions i laborals i professionals dignes, i sobretot, per aconseguir-les. 

 

I com a AcPpJ, ens enduem deures… no podria ser d’una altra manera. L’entrega de premis al millor professional de l’any com a reconeixement de la tasca tècnica desenvolupada i trajectòria en l’àmbit, ens fa replantejar una idea que ja fa un parell d’any la junta de l’AcPpJ va debatre. Ens va agradar l’acte, la seva organització i la seva emotivitat. Si volem reconeixement, potser que comencem a reconèixer-nos entre nosaltres… Us mantindrem informats.

 

 

Reportatge realitzat per Carles Viñas (soci 93) i Manolo Cortés (soci 17) Consultor i investigador social  i Coordinador del Servei d’Informació Juvenil de Martorell respectivament.

 

Si ets sòcia o soci AcPpJ i vols fer un reportatge sobre qualsevol esdeveniment, trobada, xerrada… relacionat amb les o els Professionals i les Polítiques de Joventut, envia’ns un correu a: .