Notícies i recursos

L’Informador/a Juvenil existeix

El dilluns passat va aparèixer al Boletín Oficial del Estado (BOE), tres qualificacions professionals noves i relacionades en el treball amb joves sota la denominació: Dinamización, dirección y coordinación de actividades de tiempo libre educativo infantil y juvenil i Información juvenil.

 

La qualificació més rellevant és la de l’Informador/a Juvenil, que per primera vegada es qualifica com a professional amb característiques formatives específiques i amb una titulació reconeguda i concreta homologable a nivell estatal i europeu.

 

El Instituto Nacional de las Cualificaciones (INCUAL) va iniciar el procés d’aquesta qualificació ara fa tres anys i l’AcPpJ, en aquell moment, va criticar el fet que mentre aquest col·lectiu professional centrava el seu interès en els estudis universitaris i es defensava la dignificació de la professió a través de cursos d’especialització i de postgrau, el mateix organisme institucional havia tardat en respondre i a més, de manera ambigua i desvinculada de la realitat professional, creant una especialitat de formació professional de grau superior, a on es respiraven dubtes de si realment seria una forma de dignificar la professió.

 

Tres anys desprès i malgrat les propostes a la baixa del redactat, l’Informador/a Juvenil existeix. L’AcPpJ estarà pendent de la nova situació que es pot produir a Catalunya. En l’estudi dels Serveis d’Informació Juvenil (SIJ) del país (2008), el 67% de les/els informadores/rs juvenils catalans tenien titulació universitària i el Govern de la Generalitat està en aquests moments estudiant la seva aplicació a Catalunya.

 

Aquest enllaç us portarà al document redactat per la Junta anterior i firmat pel expresident Pep Montes, el qual es va enviar al INCUAL, i que encara no hem rebut cap resposta.

 

Publicació al BOE sobre les noves qualificacions professionals, 9 de maig de 2011