Notícies i recursos

Visitem l’organització sueca Fryshuset

Les responsables de projectes europeus de l’ACPJ visiten l’organització sueca Fryshuset. La visita, que va tenir lloc els dies 4 i 5 de desembre, es va realitzar en el marc d’un projecte d’intercanvi de bones pràctiques a nivell europeu, i va esdevenir una oportunitat per a conèixer el treball que Fryshuset està implementant amb joves.

Durant l’estança al país nòrdic vam visitar les instal·lacions de l’organització a la ciutat d’Estocolm. Unes instal·lacions que compten amb diferents equipaments i recursos, i que disposen de l’espai jove més gran d’Escandinàvia.

També vam conèixer a les responsables del departament internacional de Fryshuset, que ens van explicar quins són els reptes principals que afronten els i les joves suecs en l’actualitat i amb quines metodologies treballa l’organització per acompanyar-les. Fryshuset aposta per les activitats de promoció del benestar i per la creació de vincles de confiança entre joves i professionals com a elements principals del treball que fan amb joves.

Una de les activitats més interessants de la jornada va ser la visita a la seu de l’entitat al municipi rural de Flen, situat a 100 km de la capital. A Flen, vam ser rebudes per l’equip de professionals i per un grup de joves, que ens van explicar quina és la realitat dels joves que viuen en zones no urbanes. Aquesta visita va fer palès que malgrat les diferències, moltes de les demandes del món rural són compartides tant a Suècia com a Catalunya.

Tornem a casa després d’aquests dos dies d’activitats agraïdes per la rebuda i acompanyament de Fryshuset i pels aprenentatges viscuts. Seguim, doncs, enfortint la nostra xarxa a Europa i els nostres recursos per continuar amb la nostra feina.