Notícies i recursos

Trobada Euromediterrània 2013: la transformació social vindrà de les i els joves o no vindrà

Aquesta setmana es celebra a Barcelona la Trobada que reuneix a 30 joves de diferents països i a on s’exposen les seves propostes per fer de la regió, un millor lloc on viure.

 

 

 

La Trobada, amb més de 120 sol·licituds rebudes, ens demostra, ja d’entrada, l’actitud proactiva i socialment emprenedora de la gent jove. Les que finalment s’han pogut acollir ens presentaran projectes comunitaris, de participació ciutadana, de comunicació, d’art i cultura, educatives, mediambientals i de caire empresarial, entre altres.

 

La Trobada a més, vol promoure un espai d’encontre entre els mateixos joves, conèixer les problemàtiques i necessitats dels i les joves a la regió mediterrània, facilitar el treball en xarxa entre els dues ribes mediterrànies, fomentar la creativitat, la innovació, el debat, l’esperit crític i la participació, i promoure l’actitud emprenedora entre els i les joves com eina d’aquesta transformació social, incloent-hi formacions pràctiques, educació en drets humans i cultura de pau i tècniques creatives a través de la participació, l’art i les noves tecnologies.

 

Fa uns mesos des de l’AcPpJ recomanàvem a les i els professionals de les polítiques de joventut que animessin a les i els joves catalans a presentar-s’hi, convençuts de que molt sovint, són part responsable d’aquesta empenta i coneixedors de primera mà de projectes d’aquest tipus i de joves que els lideren.

 

La Trobada és impulsada per la Direcció General de Joventut (DGJ) i es celebra entre l’11 i el 15 de març a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat (Mare de Déu del Coll, 41-51. Barcelona).

 

Programa de la Trobada

Notícia al web de la DGJ

 

Projectes joves sobre transformació social? Les i els professionals de joventut hi tenim molt a dir

 

Via twitter, la Trobada es podrà seguir a través de l’etiqueta: #EuromedyouthCAT