Notícies i recursos

Sobre professionals, joves i procés: última trobada del 2017

El passat 13 de desembre a les 19:30h es van reunir una colla de treballadores i treballadors en l’àmbit de la joventut al Centre Cívic la Sedeta. Era la última trobada de l’any 2017, la que segueix la tradició i la línia d’aquest tipus d’encontres informals engegada per l’associació el 2012, amb les trobades cervesseres del 2016…i en la que es planteja un o diversos temes de debat entorn la realitat professional i les persones joves.
Aquest cop tocava parlar del procés polític actual, no defugir d’aquesta realitat que ha trasbalsat tots els àmbits i entorns del dia a dia i com és lògic, també, en la nostra tasca professional. I analitzar de quina manera ho ha viscut la població juvenil. El debat es va moure en tres eixos: la part personal vs la professional, nosaltres i l’equip, l’entorn i la posició i participació dels i de les joves davant la realitat política.
Sobre la part professional es situaven diferents dates clau a on els equips o professionals havien de decidir i bascular fent equilibris: mantenir la professionalitat i alhora, respectar les sensibilitats polítiques del moment. La part professional ocupava un altre vessant, la relació amb l’equip i el respecte amb els posicionaments polítics de cadascú, ja que han estat inevitables els comentaris i els debats sobre l’actualitat política. En general, es percep que hi ha hagut comprensió davant possibles moments de poca productivitat de treballadores i treballadors, al estar pendents i/o afectats per la situació.
Per últim, es va parlar del paper de les adolescents, joves davant aquesta realitat. En general es percep com a positiva, molt jovent ha començat a aprendre participar i/o col•laborar en espais com els Comitès de Defensa del Referèndum i/o la República. El fenomen es viu segurament com una “moda” i no sabem si passatgera. Moltes persones joves han començat a interessar-se en política.
Aquest ha estat un breu, breu resum del que Laura Fraile, Diana Perea, Júlia Mas, Pep Montes, Santi Caño, Erica Busto, Helena Guiu i Pep Guasch van debatre aquell dia. Després se’n van anar a sopar. Del que va passar llavors, millor que us ho expliquin elles i ells. No us perdeu les trobades del 2018, sempre son especials!
La informació de la trobada