Notícies i recursos

Polítiques de joventut i el seu marc legal i normatiu

L’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV) ens ha tornat a convidar a la trobada anual de professionals de joventut que organitzen per segon any consecutiu. Enguany, serà a l’alberg juvenil Florida d’Alacant. La cita de les i els professionals de joventut de tot el país valencià que conjuga una jornada de debat durant el primer dia, el dissabte 17 de febrer, i per l’altre, al diumenge 18, l’Assemblea General Ordinària de l’entitat.
Si l’any passat eren “els perfils professionals de joventut: realitat i propostes de futur”, enguany, el debat es centrarà en la situació de la joventut valenciana i el marc legal i normatives de les polítiques de joventut al País Valencià i a les comunitats o països veïns, les Illes Balears i Catalunya.
Després de que a finals de l’any passat a València s’aprovés la primera Llei de polítiques integrals de joventut, l’APJCV ens convida a les associacions de professionals de les Illes i Catalunya, per contrastar les diferents marcs, propostes, normatives i lleis que ja funcionen als tres territoris. Per la part de l’AcPpJ hi participarà Manuel Cortés, professional de joventut de Martorell, expresident i membre de la junta fins el 2016, que va viure en primera persona tot el procés de construcció i aprovació de la llei a Catalunya, a on l’AcPpJ hi va tenir un paper molt destacat. Al web de l’APJCV hi trobareu un recull complert d’avantprojectes de llei i lleis vigents arreu de l’estat espanyol.
Abans del debat, la jornada l’encetarà el doctor en ciències polítiques i sociologia i expert en polítiques de joventut Domingo Comas, a on el seguirà la presentació per part de l’Institut Valencià de la Joventut, de la situació de la joventut valenciana. Us adjuntem el programa sencer.Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana