Notícies i recursos

S’inaugura el primer Curs de Formació Bàsica en Polítiques de Joventut que impulsa la Secretaria

El proper dimarts 5 d’octubre es donarà el tret de sortida a aquest primer curs. Serà a les 10h a la Sala d’Actes de la Secretaria de Joventut

 

 

 

Encara que la Secretaria ja fa temps ha organitzat diversos cursos en relació a les Polítiques de Joventut i per als seus professionals, podem considerar aquest com el primer de llarga durada i capaç de formar als actuals i futurs professionals.

 

Des de l’any 2007, l’AcPpJ organitzava el Curs d’especialització en Polítiques Locals de Joventut . L’únic curs en aquells anys on s’especialitzava als professionals en la pràctica d’aplicar i dissenyar les polítiques de joventut. Des dels seus inicis, aquest curs va néixer amb l’objectiu de que en algun moment l’administració pública responsable assumís una direcció cap a una formació digna per a totes i tots els professionals o pels qui desitjarien ser-ho, creient en tot moment de que és a ella qui li toca fer-ho.

 

Doncs desprès de diferents contactes i negociacions amb la Secretaria de Joventut des de principis del 2009 i de les intencions d’organitzar aquest proper Curs de Formació, a l’AcPpJ es va considerar oportú anul·lar el propi i treballar conjuntament per tal d’establir uns mínims i participar en la seva organització. I ja el tenim aquí.

 

El curs ofereix 50 places, en dos torns de matí i tarda, i s’estructura en tres mòduls: el primer mòdul comú, Realitat juvenil i polítiques de joventut, es complementa amb dos més d’especialització: Planificació, gestió i coordinació en les polítiques de joventut i Dinamització, orientació i informació juvenil.

 

L’AcPpJ serà present a la inauguració aquest dimarts vinent a partir de les 10 h. A més, Pep Montes, expresident de l’ACPPJ, farà un anàlisi de la situació dels professionals de joventut i les seves reivindicacions en la ponència ‘Els professionals de joventut’.

 

Més informació

Programa de l’acte

 

El Curs l’organitza la Secretaria de Joventut, juntament amb la col·laboració de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i  l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ).