Notícies i recursos

Segon semestre formatiu a l’OPJ i el paper dels joves a Europa

Nova proposta formativa de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona (OPJ) pel segon semestre del 2013 que enceta amb una jornada a on, entre altres qüestions, es debatrà sobre el paper dels joves i els seus drets com a ciutadanes i ciutadans europeus.

 

La formació que ofereix l’OPJ es gestiona de manera coordinada amb la Direcció de Serveis de Formació de la Diputació de Barcelona i que, anteriorment, ha estat sol·licitada des de les àrees de Recursos Humans dels ens locals. En un principi, les inscripcions estan obertes exclusivament a aquells ens locals que han reservat prèviament plaça per a l’activitat. I si hi ha vacants, s’obriran les inscripcions a la resta d’ajuntaments i consells comarcals.

 

Aquest semestre destaca la segona edició de la jornada d’equipaments juvenils i espai públic, el treball comunitari i com desenvolupar projectes d’aprenentatge servei amb joves. També segueix la formació descentralitzada al territori, on tècnics i polítics en joventut d’arreu de les comarques de Barcelona hi són convidats. La proposta formativa conté la tradicional Jornada de Polítiques locals de Joventut, enguany la 31à i sota el títol inicial “Europa: el futur dels joves i joves amb futur”.

 

Però aquest inici de curs també es destaca amb la jornada del 27 de setembre: “La ciutadania com a motor de canvi als pobles i a les ciutats”, que es celebrarà a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Degut a l’any europeu de la ciutadania, la Diputació de Barcelona organitza aquest acte per tal de debatre i intercanviar experiències entorn a la idea d’Europa i la participació activa de la ciutadania, com a una oportunitat per a reforçar una Europa que garanteixi els drets i la sostenibilitat de les polítiques públiques adreçades a les persones, de forma especial als joves.

 

Més informació sobre l’oferta formativa de l’OPJ per aquest segon semestre del 2013