Notícies i recursos

Reunió de treball amb Montse Perals

Divendres passat, 4 de maig, el president de l’AcPpJ, Pep Montes, i la membre de la Comissió Professional de l’entitat i coordinadora del Curs d’Especialització en Polítiques Locals de Joventut, Núria Vallès, es van reunir amb la responsable de l’Observatori Català de la Joventut de la Secretaria de Joventut de la Generalitat, Montse Perals. En la reunió es van repassar tots els projectes de la nostra entitat que podrien ser desenvolupats en col•laboració amb la Generalitat, i el resultat de la trobada va ser ben profitós.

Per començar, es va acordar que un dels nostres projectes prioritaris, la elaboració d’un Cens Català de Professionals de les Politiques de Joventut, es desenvoluparia en col·laboració amb l’Observatori. Encara no és possible precisar la modalitat precisa de la col·laboració, ni el grau d’implicació, però ha quedat clar que ambdues institucions treballaran conjuntament per a la seva realització. Com a calendari possible, es treballa de moment amb la hipòtesi d’arribar a definir el projecte i les característiques de la recerca abans de les vacances d’estiu, per poder realitzar el gruix del treball de camp entre setembre i desembre d’aquest mateix any.

Es va aboardar també el tema de la formació. Montse Perals va explicar el posicionament de la Secretaria de Joventut sobre aquesta qüestió i va refermar la voluntat (ja explicitada anteriorment per Eugeni Villalbí), de donar suport al nostre Curs d’Especialització en Polítiques de Joventut. Així mateix, Pep Montes va demanar explícitament a Perals que es tingui en compte l’AcPpJ en les noves ofertes formatives que pugui desenvolupar la Secretaria de Joventut.

Durant la reunió es va comentar també el procés legal que calia seguir per aconseguir el reconeixement professional del nostre sector, i va quedar clara la necessitat de treballar aquest aspecte en relació amb l’Institut Catala de Qualificacions Professionals.

Durant les properes setmanes s’avançarà amb concrecions de treball al voltant de les qüestions tractades en la reunió. En qualsevol cas, cal remarcar la bona sintonia que es va fer evident al llarg de la trobada.