Notícies i recursos

Reunió de l'AcPpJ i la Federació de Municipis de Catalunya

El passat divendres 22 en Pep Montes, President de l’AcPpJ, es reuní amb en Jordi Garcia, nou Vicepresident de la Comissió de Cultura i de Joventut de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i regidor de joventut de Cornellà. En aquesta reunió també hi assistí en Òscar Mestre, vicepresident de l’AcPpJ, com a Coordinador de la Sub-comissió de joventut de la FMC.

En aquesta trobada en Pep Montes exposà la trajectòria i objectius de l’AcPpJ i l’estat de la qüestió dels professionals de les politiques de joventut. També es comentà el necessari reconeixement de les diverses figures dels professionals en joventut en la futura Llei de Polítiques de Joventut. En aquest sentit, en Jordi Garcia es mostrà d’acord amb els plantejaments de l’AcPpJ, si bé matisà que alguns dels punts, com la formació mínima que l’AcPpJ planteja, no són plenament compartits, ja que en els municipis petits la realitat és més complexa.
 

Per aquest motiu, l’AcPpJ sol·licità poder comparèixer a la sub-comissió per exposar els nostres plantejaments i trobar punts d’acord per tal que la millora de les condicions dels professionals en joventut no perjudiquin als municipis petits. A més a més, en Jordi Garcia oferí la possibilitat a l’AcPpJ de fer una ponència en les Jornades sobre Polítiques de Joventut que organitza cada any la FMC. Properament es concretaran les dues compareixences.

Per a finalitzar, en Pep Montes, amb voluntat de sumar esforços entre les diferents entitats i institucions referents, convidà a la FMC a formar part de la Comissió Assessora del Curs de Polítiques de Joventut, donant així més reconeixement institucions a aquesta formació i passant a ser entitat col·laboradora.

Des de l’AcPpJ celebrem la bona sintonia entre les dues institucions així com la voluntat de treballar conjuntament en els sengles projectes.