Notícies i recursos

Reunió al Parlament de Catalunya entre la Diputada Laia Ortiz i l’AcPpJ

Amb l’objectiu de seguir de ben a prop el procés d’aprovació de la Llei de les Polítiques de Joventut, dimarts passat 16 de març la presidència de l’AcPpJ es va reunir amb Laia Ortiz, Diputada i Presidenta de la Comissió sobre les Polítiques de Joventut al Parlament de Catalunya.

Marta Bravo i Carles Viñas, Presidenta i Vicepresident de l’AcPpJ respectivament, van mostrar l’interès que té l’AcPpJ en el procediment de l’aprovació de la Llei de les Polítiques de Joventut.

 

La presidència de l’AcPpJ va posar al dia a la Diputada sobre els projectes i els reptes que actualment té l’entitat, com el Grup de Reflexió de la Formació dels Professionals de Joventut (GREF) o la col·laboració amb la Secretaria de Joventut per el·laborar el primer curs de Formació Bàsica per a professionals de les polítiques de joventut. A més, també se li va fer entrega del Glossari de Termes de Jordi Casanovas, el primer llibre que ha editat l’AcPpJ i que enceta la col·lecció de publicacions pròpies de l’associació .

 

Pel que fa a la Llei, Laia Ortiz va explicar que aquesta té la finalitat d’ordenar tots els temes relacionats en les Polítiques de Joventut i que s’espera que aquest any es pugui aprovar definitivament. Estaríem parlant doncs, de que la Generalitat de Catalunya assumiria l’única competència exclusiva pendent de desplegament des de la seva recuperació el 1979.

 

La reunió va durar quasi dues hores i la Diputada va proposar la compareixença de l’AcPpJ per a que l’entitat mostri la seva opinió respecte, no només de la Llei, sinó també del nou Pla Nacional de Joventut. Si els temes competencials estan ben definits, la seva efectivitat en polítiques cap als joves, el cos professional… L’AcPpJ per un altre costat, també va demanar si podria ser possible que l’entitat participés com a membre independent de la Comissió sobre les Polítiques de Joventut al Parlament. Una probabilitat que estudiarà la mateixa Comissió i l’AcPpJ.

 

Cal remarcar que aquesta era la primera trobada de la nova presidència de l’AcPpJ amb la Diputada i Presidenta de la Comissió Laia Ortiz desprès de que s’hagués escollit la nova junta a la passada assemblea general de l’associació , i es preveu, que se’n celebrin més abans de que el Parlament, aprovi la Llei definitivament.

 

Avantprojecte de llei

Primer pas cap a la Llei de les Polítiques de Joventut

Presentació del Projecte de la Llei de Polítiques de Joventut 12/03/10