Notícies i recursos

Quarta Jornada Tècnica de Drogues de l’Alt Penedès

El proper dijous 15 de maig a Vilafranca del Penedès es celebrarà la cita anual de referència que combina diversos seminaris i dinàmiques del treball en relació amb les persones joves i les drogodependències.

Després de la presentació oficial i a primera hora del matí, el filòsof, psicòleg, pedagog i escriptor gallec Enrique Martínez Reguera, introduirà la jornada amb la ponència “Humanizar en el siglo de la deshumanización”, gràcies a la seva múltiple experiència en l’educació dels joves i la lluita a favor de la dignitat dels infants i joves.

 

Seguidament, es convertirà en una autèntica jornada treball amb seminaris simultanis on els professionals assistents podran escollir entre cinc opcions:  

 

1. Què fa un tècnic com tu en un lloc com aquest?

Taller in situ sobre les dinàmiques pròpies de l’oci nocturn, els riscos i els plaers, els mites i la realitat.

2. Quan els porros entren a classe

Taller a on es plantejarà quines estratègies de prevenció, detecció i intervenció vers el consum de drogues es poden dur a terme en els centres educatius.

3. Adolescència, drogues i salut mental: propostes per a un abordatge transdisciplinari i participatiu

Seminari/taller que es treballarà sobre la necessitat d’analitzar i evidenciar la importància de dos elements, al nostre entendre substancials al moment de pensar temàtiques tan àmplies i complexes com l’adolescent, l’ús de drogues i la salut mental.

4. El sentiment de les famílies i dels professionals

Seminari on utilitzarem la tècnica de constel·lacions familiars o/i escultura sistèmica, per tractar alguns temes d’ètica professional.

5. Desmuntant prejudicis al voltant del gènere i les drogues

Seminari on s’experimentarà com, molt o poc, els estereotips de gènere influeixen en les nostres intervencions professionals.

 

 

 

 

La 4ª Jornada Tècnica de Drogues de l’Alt Penedès s’organitza a Vilafranca del Penedès, a Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya a Plaça Jaume (sn) i els Seminaris (excepte el seminari I) a L’Escorxador al Carrer de l’Escorxador (núm. 19) i el Seminari I a El Temple a la Rambla Sant Francesc s/n.

Cost: 14 € (inclou esmorzar i dinar de treball)

Acreditada per l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut i per la Xarxa de Perifèrics (Locals i Entitats que treballen en prevenció en l’àmbit de drogues)

 

Més informació i inscripcions a la Jornada