Notícies i recursos

Professionals i joves: Enquesta Global sobre Drogues 2013 i els Premis de Prevenció Europea 2014

ABD-Energy Control està col·laborant amb l’Enquesta Global sobre Drogues que actualment s’està duent a terme a tot el món i que ja aconseguit quasi 75.000 participants. A més, ens informen també dels Premis de Prevenció Europea 2014, exclusius per a joves.

 

L’Enquesta Global sobre Drogues (Global Drug Survey) és una organització independent anglesa, fundada pel psiquiatre Adam Winstock, investigador en l’àmbit dels consum de drogues amb una llarga trajectòria i diverses publicacions en les revistes científiques més prestigioses d’arreu del món.

 

L’Enquesta d’aquest any, a més d’obtenir dades de prevalença de diferents substàncies, presta una especial atenció als consums de cànnabis, de noves drogues psicoactives, l’impacte de les polítiques de drogues i les conductes de reducció de danys entre persones consumidores.

 

Els resultats de l’Enquesta, que veuran la llum al març/abril del 2014, seran d’utilitat per tots aquells professionals que treballen directament amb persones joves. Per aquest motiu, des de l’AcPpJ us demanem la vostra col·laboració en realitzar-la i que en feu la màxima difusió. Hi ha temps fins el proper divendres 20 de desembre!!

 

Per fer l’enquesta

www.globaldrugsurvey.com

 

Per seguir l’enquesta via twitter: @GDS_ES. I a través del hashtag #GDS2014.    

 

Energy Control també ens informa de que el Grup Pompidou ha obert la seva convocatòria bianual per als Premis de Prevenció Europea 2014. Una de les condicions indispensables és que els projectes que es presentin siguin iniciatives juvenils dirigides a altres joves. En aquesta ocasió, es prioritzaran projectes petits, de nul o escàs pressupost, d’abast local (iniciatives veïnals, projectes muntats per alumnes en un institut,…).

 

La convocatòria està oberta per a projectes de prevenció de drogodependències en el sentit ampli, des d’iniciatives de prevenció universal fins a iniciatives de reducció de danys. En les últimes convocatòries, han estat premiats projectes com els d’Energy Control, va obtenir aquest reconeixement el 2010 i Ailaket el 2012.

 

Més informació (el termini de la convocatòria acaba el 30/03/2014)

 

El projecte d’Energy Control es una de les 13 propostes que recull la plataforma de les bones pràctiques en l’àmbit de la joventut. Entra i coneix al detall el seu projecte marc.