Notícies i recursos

Necessitem Casal l’Amic

30 anys d’aposta professional per l’acció social comunitària avalen la Fundació Casal l’Amic. Un model influent, arriscat i de transformació a Tarragona que podria tancar les seves portes aquest setembre.

 

La Fundació Casal l’Amic, entitat d’acció social que treballa amb infants, adolescents i joves de risc social als barris de Ponent de Tarragona des del 1983 anunciava el passat dilluns 3 de juny que es plantejava tancar els projectes el proper setembre a causa de la manca de finançament i el poc suport econòmic de les administracions per aquest proper curs. En el context actual de retallades l’entitat tarragonina no pot mantenir els projectes amb fons propis i si no es troba una solució aviat, s’haurà de deixar d’atendre a les més de 5.000 persones amb qui anualment tracten. A més, la Fundació Casal té una vintena de treballadors i una cinquantena de persones que presten el seu servei de forma voluntària.

 

Actualment, s’ha demanat implicació i suports a l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, i paral·lelament han fet públic un manifest de suport obert a adhesions.

 

L’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) dóna suport a la Fundació Casal l’Amic i us anima a adherir-vos al manifest. No podem deixar que desaparegui una entitat de referència en el treball comunitari, també i especialment amb els i les joves amb risc d’exclusió social.

 

Manifest i adhesions de suport a la Fundació Casal l’Amic

Fundació Casal l’Amic

La Fundació Casal l’Amic podria tancar al setembre després de 30 anys

#jovullcasalamic a twitter