Notícies i recursos

Més rimes i més joves: manifest de suport a la llibertat d’expressió i de repulsa a les actuacions judicials en aquest sentit


Des de l’AcPpJ denunciem les actuacions de la justícia espanyola, que, per mitjà de sentències de l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, durant aquests quatre darrers anys han condemnat a diferents joves artistes per les lletres de les seves cançons. Als membres del col·lectiu La Insurgencia, Pablo Hasel i ahir, amb la cruel sentència de tres anys i sis mesos de presó per Josep Miquel Arenas Beltran, alies Valtonyc. Últim fet que ens ha fet prendre la decisió, com associació de professionals que treballa amb joves, de manifestar el nostre rebuig cap aquest sense-sentit de jurisprudència.
La interpretació que fan els tribunals en aquesta resolució és exagerada i injusta davant d’una expressió artística amb les seves lletres i estil, que utilitzen molts joves per reivindicar qualsevol cosa que creuen injusta o que els hi molesta. Culpabilitzar-los, per exemple, d’enaltiment del terrorisme, és un despropòsit i un atac molt greu a la llibertat d’expressió.
Les lletres, la música, l’art… no amenacen ni són violència sinó que, en tot cas, expressen un malestar, denuncien i desenvolupen la capacitat crítica de molts joves. A l’associació sempre estarem a favor i recomanarem aquestes pràctiques artístiques.
Des de l’AcPpJ també volem enviar una forta abraçada als rapers, a les seves famílies, amigues i amics