Notícies i recursos

Més participació, millor democràcia!

L’AcPpJ busca sòcies i socis interessats en participar en el procés obert per valorar l’ampliació del dret a vot als 16 anys que impulsa el centre UNESCO de Catalunya, juntament amb la Subdirecció General de Participació en l’Àmbit Local

L’activitat que es proposa a les sòcies i socis és la de crear un grup de debat de 2 hores a la seu de l’AcPpJ el dimarts 9 de novembre a les 19h. La sessió estarà dinamitzada per professionals d’UNESCOCAT i teniu temps fins al divendres 5 de novembre per apuntar-vos-hi.

El projecte s’ha traslladat a associats del centre UNESCOCAT i a altres entitats i associacions com la nostra, interessades en la participació política de les persones joves.

Si als setze anys ja es té la majoria d’edat penal o reproductiva, per què no la majoria d’edat política? Establir l’edat de vot als 16 anys és una iniciativa discutida i analitzada a escala europea i nacional per institucions i entitats socials. Ara, des de l’AcPpJ tenim l’oportunitat de dir la nostra i participar d’aquest debat.

Els resultats dels diferents debats seran compartits amb la resta d’entitats en una trobada general a finals de novembre.

Per realitzar aquest debat es requereixen entre 7 i 15 sòcies/s. Confirma’ns per correu electrònic el teu interès abans del divendres 5 i vine el dimarts 9 de novembre a les 19h a la seu de l’associació: C/Calàbria 120, baixos. L’opinió de les i els Professionals de les Polítiques de Joventut és necessària.

Més informació sobre el procés participatiu