Notícies i recursos

Congreso Internacional Jóvenes Construyendo Mundos. Madrid 14 i 15 d’octubre

El postgrau en Juventud y Sociedad (UNED) va organitzar aquest congrés fa dues setmanes a Madrid. En el Congrés van participar més de 150 tècnics i professionals de l’àmbit de joventut, així com estudiants de postgrau i membres d’entitats

 

El congrés estava pensat per debatre sobre les capacitats i limitacions dels joves per a portar a terme una acció transformadora del món en el que viuen, així com les possibilitats que tenen de convertir-se en actors socials i polítics.

 

El congrés es va dividir en quatre àrees bàsiques de treball (denominats panells):

 

Panell 1: Relacions personals, afectives i entre generes: els límits del canvi?

Panell 2: Innovacions socials i creativitat política

Panell 3: La transformació de l’entorn comunitari: d’usuaris a protagonistes

Panell 4: Estan esgotats els models dels programes i les polítiques de joventut? 

 

En quant al congrés. Va sobtar la quantitat de ponències i experiències explicades. En general molt genèriques i algunes inclús es poden classificar de “transnochadas”. Però el global: bé. No faig un resum ja que eren moltes les ponències i temes tractat. Recomano fer una ullada als materials.

Mitjançant la pàgina aquesta: http://construyendomundos.org/ es poden veure i descarregar els diferents materials.

 

El panell 4 és el que ens toca més a prop. I entre d’altres va fer una intervenció en la taula d’experts el nostre company Pep Montes. I va fer un discurs al voltant de la importància dels professionals de joventut per a desenvolupar les polítiques, a banda de aprofitar per a fer una crida a tots els professionals d’Espanya a unir-se i treballar plegats per tal de dignificar l’ofici. També va aprofitar per anunciar al món de la creació de l’associació de Valencia… Va parlar de la nostra entitat, i va generar expectatives i interès. En converses posteriors amb alguns participants, s’han interessat pel funcionament de l’entitat.   

Sobre els continguts, millor adreceu-vos a la web i mireu els materials. Són molt i fer un resum és una tasca massa gran.   

Congreso Jóvenes Construyendo Mundos

 

 

 

 

Reportatge realitzat per Mario Granados (soci 67 i actual membre de la Junta AcPpJ), Director de Iniciatives i Programes S.L (Viladecans).

 

Si ets sòcia o soci AcPpJ i vols fer un reportatge sobre qualsevol esdeveniment, trobada, xerrada… relacionat amb les o els Professionals i les Polítiques de Joventut, envia’ns un correu a: "> i ens posarem en contacte amb tu.