Notícies i recursos

L’Assemblea més il·lusionant de totes: al 2014 celebrem un decenni de vida

Dissabte passat 30 de novembre es va celebrar a l’Espai Jove la Fontana de Barcelona una Assemblea General Extraordinària (AGE) de l’AcPpJ molt especial. El futur de l’entitat estava en joc. 14 sòcies i socis hi van assistir amb 9 vots delegats.

Aquesta era una assemblea sobretot, per aclarir el futur a curt i mig termini de l’entitat, després de que l’última Assemblea General Ordinària (AGO) es va mostrar la determinació i assolir l’objectiu de solucionar la qüestió econòmica de l’AcPpJ el més aviat possible, després d’arrossegar tres anys amb problemes, sobretot, de tresoreria.

 

La secretaria Diana Perea i el president Manuel Cortés van iniciar a les 11h l’AGE, informant de que en el si de la junta s’ha fet un anàlisi conscient de la situació, fent números reals, i comptant amb la mitja jornada del tècnic de l’entitat, es pot tirar endavant sense cap problema financer fins a finals del 2014, ja que l’entitat ha pactat amb la Caixa d’Enginyers (la caixa de l’AcPpJ), per obtenir una pòlissa de crèdit de 6.000€ (10% d’interés) en cas d’emergència.  

 

En Pep Guasch, tècnic de l’entitat, i en absència del tresorer Mario Granados, va explicar els números més imminents a través d’una presentació, d’aquí al 31/12/2014, per aclarir de la solvència de l’associació, a tirar endavant un any més sense problemes econòmics. En Pep també es va encarregar d’explicar les possibilitats de que el projecte de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut continuï durant el 2014 i que es converteixi, a partir de l’any vinent, en una proposta anual de l’associació.

 

 

Després d’aquesta introducció, es decideix fer una pausa-cafè al mateix espai Jove la Fontana i reempendre amb Carles Vila, membre de la junta i encarregat d’explicar-nos el projecte internacional, que de moment s’ha ideat des de la junta, a l’espera de construir-lo entre les sòcies, els socis i altres professionals de joventut.

 

A través d’una altra presentació, en Carles informa de les intencions d’aquesta proposta. De moment, és un acord de mínims del perquè es planteja un projecte d’aquestes característiques, la seva finalitat, i els seus objectius. El format, els continguts, les característiques i el com serà, es deixa per després, en el cas d’aprovació de tirar endavant aquest projecte. De moment i resumint, les necessitats de proposar aquest repte són: 

 

  • Que l’AcPpJ té pocs socis (no hi ha un sentiment de pertinença dels anomenats professionals de les polítiques de joventut a l’AcPpJ, de manera que aquesta no és del tot representativa).
  • L’AcPpJ té problemes de finançament.
  • Hi ha altres perfils professionals que treballen amb joves, molt sovint colze a colze amb els anomenats professionals de les polítiques de joventut, que no se senten per a res definits pel nom de professionals de les polítiques de joventut.

 

Sobre la finalitat d’aquesta proposta, en Carles explica que és el de crear un espai de trobada i relació de totes aquelles persones que treballen amb joves, des de diferents àmbits, a Catalunya i a altres països de la Unió Europea, per a debatre sobre l’estat actual de les persones que treballen amb joves, pel que fa al reconeixement, als perfils, a la formació, a l’oferta formativa, als col·legis i associacions de professionals, etc, a fi visibilitzar-ho, crear llaços de col·laboració i cooperació i de replantejar l’AcPpJ per a què tingui més socis, representativitat i visibilització.

 

 

 

Després d’aquesta presentació, diverses intervencions van mostrar l’acord i una motivació especial per engegar la proposta. Es va considerar oportú fer un avís informatiu a les sòcies i socis per a convocar-los el proper dimarts 17 de desembre a les 19:30h a l’Espai Jove la Fontana, i començar a posar les bases d’aquest projecte.

 

La segona part de l’Assemblea va ser molt breu. La secretaria i el president van comunicar les baixes de 3 membres de la junta (Merche Carod, Iban Alcaraz i Belen Rodríguez) per motius familiars i personals. En Manuel Cortés va preguntar als presents si algú volia incorporar-se per a substituir-los i en Xavi Ruiz i Santi Caño (socis presents a l’AGE), es van oferir voluntàriament per entrar a formar part de la junta.

 

I tan les mesures proposades per tal de pal·liar la crisi a l’entitat, els projectes de bones pràctiques i internacional de l’AcPpJ, i els nous nomenaments de membres de la junta, van ser aprovats unànimement.

 

Llegiu l’acta completa de l’Assemblea General Extraordinària de l’AcPpJ del 30 de novembre

 

Donem les gràcies a totes les sòcies i socis assistents: Francesc Llimona, Joan Vigó, Manolo Cortés, Manel Turon, Carles Vila, Diana Perea, Carles Viñas, Santi Caño, Xavi Ruiz, Virginia Morillas, Emilia Corona, Marta Bravo, Maika Farriols.

I als qui van delegar el vot: Belen Rodríguez, Oscar Mestre, Mario Granados, Toni Martí, Gemma Domingo, Elena Aranda, Erica Busto, Albert Claret, Montse Dolcet.

 

Documentació i més informació sobre la IX Assemblea