Notícies i recursos

L’AcPpJ té la paraula al Canal Català

El cap de setmana passat vam ser convidats a participar al programa de televisió “Vostè té la paraula” del Canal Català. En aquest article us oferim un resum de l’experiència.

 

 

 

Divendres 10 de febrer al matí vam anar als estudis del Canal Català a gravar les dues edicions del programa “Vostè té la Paraula” que es van emetre el mateix divendres i l’endemà dissabte 11 al vespre. El periodista Josep Puigbó dirigeix i presenta aquest programa que es transforma en un espai a on representants de la societat civil catalana tenen l’oportunitat d’interactuar i preguntar a un convidat central. El programa se centra aquesta temporada en la política i en l’economia.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El protagonistes o convidats centrals del cap de setmana passat foren l’alcalde de Lleida Àngel Ros i l’expert en turisme Domènec Biosca respectivament. Manuel Cortés, Tresorer i representant de l’AcPpJ al programa i cinc convidats més, van prendre la paraula i aportaren breument algunes reflexions.

 

Pel que fa al programa de divendres 10 de febrer, Manuel Cortés (31’38’’) va preguntar a Àngel Ros sobre que n’opinava de la Llei de Polítiques de Joventut aprovada el 2010 i que durant l’any passat va ser encapsada i escapsada per una de les tres Lleis Òmnibus. L’Alcalde va explicar que les lleis Òmnibus estan fetes, sobretot, per agilitzar administrativament l’Estatut. No va fer referència a les Llei de Polítiques de Joventut en concret i si creu que ara, la prioritat de tots els governs hauria de ser la de fer disminuir l’atur juvenil i evitar l’emigració actual dels joves.   

 

 

 

Vídeo del programa Vostè té la paraula del divendres 10 de febrer

 

El dissabte 11 de febrer el convidat central era Domènec Biosca, expert en turisme i President d’Educatur. Manuel Cortès va exposar-li la gran formació pels joves que aporten els programes de mobilitat internacional promoguts des de l
es polítiques de joventut
o d’intercanvis entre estudiants. I per contrapartida, va demanar-li la seva opinió sobre aquesta emigració generalitzada de joves que actualment s’està produint (32’40’’). Domènec va contestar-li que creu en aquests programes i que s’han de realitzar amb rigor per part dels joves / estudiants. No entén que no hi hagi una borsa laboral per aquest tipus de joves que es formen fora i tenen la intenció de tornar. Pel que fa a l’emigració, creu que part del problema el creen els tractes laborals, al ser rígids i posar traves a incorporar nou personal a les empreses, en els seu àmbit, turístiques. Manuel també volia saber l’opinió de Domènec Biosca sobre si creu que la taxa turística s’hauria d’aplicar als joves, normalment amb menys poder adquisitiu i usuaris d’allotjaments més econòmics (46’40’’). L’expert va respondre amb el temps just que no, que seria un error aplicar aquesta taxa als joves.

 

Vídeo del programa Vostè té la paraula del dissabte 11 de febrer