Notícies i recursos

L'AcPpJ organitzarà la primera trobada estatal independent de professionals en joventut

La setmana passada l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut assistí a les V Jornades d’Informació Jove de les Illes Balears realitzades a Palma, on fou convidada juntament amb altres 4 associacions de professionals en l’àmbit de la joventut de la resta de l’Estat (Illes Balears, Galícia, Castella – La Manxa i Jaén).

Fruit d’aquesta trobada, sorgí la Declaració de Palma , que recull els principis bàsics de les entitats signants respecte el rol social del jovent, la importància de les polítiques de joventut, dels professionals que les desenvolupen i la necessitat de la seva dignificació professional, i el paper que han de tenir aquestes associacions.

Si bé aquest ha estat un primer encontre entre associacions de professionals, s’acordà , a proposta de l’AcPpJ, realitzar una Jornada entre aquestes entitats a Barcelona per acabar de definir actuacions i posicionaments respecte als processos de professionalització engegats, compartir experiències i debatre sobre les estratègies d’actuació de les nostres associacions. Així doncs, a la primavera del 2008 Barcelona acollirà la primera trobada estatal independent de professionals de les polítiques de joventut.

En la declaració també es fa esment explícit a la necessitat i voluntat de treballar conjuntament en tots aquells àmbits que les entitats creguin oportuns. A la vegada, la Declaració va una invitació formal a que altres associacions de professionals en l’àmbit de la joventut puguin adherir-se a la Declaració i al treball en xarxa encetat.

Des de l’AcPpJ valorem molt positivament aquest primer pas per a la creació d’un moviment conjunt arreu de l’estat per a la defensa i promoció dels professionals de l’àmbit de les polítiques de joventut, i acceptem amb il·lusió el repte d’organitzar la primera trobada d’associacions de professionals en l’àmbit de la joventut.