Notícies i recursos

Impulsem un manifest davant la suspensió de subvencions de les entitats juvenils


Davant el bloqueig de les subvencions destinades a projectes de joventut i acció cívica i comunitària, diverses organitzacions juvenils o relacionades en l’àmbit de la joventut, volem expressar el nostre rebuig, denunciar la situació i exigir la revocació immediata de la decisió. Considerem intolerable la ingerència del govern de l’Estat espanyol. El Ministeri d’Hisenda no està legitimat per bloquejar cap partida d’un pressupost que es va aprovar democràticament al Parlament de Catalunya, institució que acull i representa la sobirania de la societat catalana. Volem fer evident que es tracta d’una decisió arbitrària, injustificada i sense arguments. Quan una institució pública al·lega que l’associacionisme juvenil no és prioritari està vulnerant obertament el dret a l’associacionisme!
Davant d’aquest atac a un dels pilars de la democràcia, esdevé fonamental posar en valor l’associacionisme. El bloqueig de les subvencions que estem vivint posa en risc la continuïtat de projectes i l’estabilitat de 954 entitats i federacions juvenils com és en el cas de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ). La suspensió d’aquestes subvencions, que afecta directament a 300.000 joves i 1000 professionals de joventut aproximadament, compromet molts projectes amb impacte social sobre milions de persones.
El manifest s’impulsa des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, juntament amb 21 entitats més com l’AcPpJ, i s’exigeix al Govern espanyol que deixi de bloquejar i intervenir uns pressupostos aprovats democràticament. Cal posar punt final al menyspreu i la desvalorització del teixit associatiu que suposa aquesta mesura. Davant la resposta feta pública ahir pel Ministeri, emplacem a la Generalitat de Catalunya a fer totes les gestions necessàries per solucionar, en la major brevetat possible, aquest despropòsit. Perquè aquesta suspensió de les subvencions no només posa en escac l’associacionisme, és un atac a la democràcia en tota regla.
Davant d’aquestes agressions, sortirem en defensa de les nostres entitats, la participació i l’associacionisme.
Comunicat i manifest sencer del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya Per signar el manifest clica aquí