Notícies i recursos

La xarxa, els moviments socials i l’apoderament ciutadà


ciberanimacionvalenciaLa trobada té com a objectiu ser un fòrum de debat entre els diferents actors del canvi social i el desenvolupament sociocultural. En aquest sentit agents mediadors i mediadores, líders de moviments socials, educadors i educadores, agents de desenvolupament comunitari, sociòlegs, politòlegs, animadores i animadors socioculturals o professionals de joventut tenen una cita per intercanviar experiències i analitzar dinàmiques i estratègies d’innovació i canvi social des de la perspectiva de l’acció sociocultural en la Societat Digital.
Sobre el tema general, La Xarxa, els moviments socials i empoderament ciutadà, la trobada s’estructurarà a partir de tres cercles de debat col•laboratiu i tindrà el següent programa:
10:00h Presentació dels assistents i animació prèvia a càrrec de “Tallers de Doblatge”
10:30h Debat contextualizador: La Xarxa, els moviments socials i les dinàmiques d’horitzontalitat i lideratge

  • José Candón Mena / Professor de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Sevilla. Autor del llibre “Pren el carrer, pren les xarxes: el Moviment 15M a Intranet”
  • Angel San Martín Alonso / Catedràtic de Didàctica de la Universitat de València.
  • Mario Viché González / Professor de la Facultat d’Educació de la Universitat de València. Autor del llibre “@Ciberanimación

11:00h Cercles de treball col•laboratiu: presentació d’experiències, debat i anàlisi crítica de les mateixes al voltant dels tres eixos temàtics:

  • Apoderament ciutadà
  • Xarxes Socials
  • Ciutadania Digital

13.00h Temps de Blocs. Taula d’intercanvi de experiències coordinada per Antonio Alcántara; Educador Social. Autor del bloc Educació Transformadora
16:00h Debat general, anàlisi de les diferents aportacions i conclusions de síntesi.
La participació comporta una matrícula de 30 euros que inclou la participació en els debats i el llibre amb les comunicacions presentades. A l’AcPpJ tenim 3 beques que costejaran la matrícula als tres primers socis i/o sòcies que vulguin anar a la Trobada (teniu temps fins el 24 de febrer!!)
Inscriu-te a la Trobada
#Ciberanimación2016 està organitzat per la revista “Quaderns d’Animació i Educació Social”, Auca Projectes Educatius i el Node valencià de la RIA (Xarxa Iberoamericana d’Animació Sociocultural) i tindrà lloc a València el proper 6 de març de 2016 a la seu dels Educadors i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana.
Més informació: #Ciberanimación2016 / quadernsanimacio.net / facebook/ciberanimacion2016