Notícies i recursos

La joventut catalana del segle XXI

La Secretaria de Joventut ha presentat una anàlisi del Sistema d’Indicadors que des de l’any 2000 recull les dades més rellevants per entendre la realitat juvenil a Catalunya

 

 

 

 

La presentació fou aquest passat dilluns 8 de febrer i els autors de l’informe han estat Pau Serracant i Roger Soler de l’Observatori Català de la Joventut. En format electrònic i en publicació física, ja es pot consultar aquesta anàlisi de la joventut del nostre país en temps actuals, fent un recorregut del 2000 al 2008 gràcies al SIjove o Sistema d’indicadors sobre la joventut a Catalunya.

Aquest sistema consta de 108 indicadors que tenen per objectiu proporcionar informació fiable, significativa i periòdica sobre la realitat juvenil a Catalunya, per tal de detectar les tendències principals que s’hi produeixen i contribuir a identificar les necessitats d’intervenció. Els indicadors s’organitzen en vuit àmbits temàtics: població, educació, treball, habitatge, cultura, salut, participació i cohesió social. És així com s’organitzen les dades que contribueixen a crear una fotografia força completa de la situació de la joventut.

 

Conclusions de l’estudi a la roda de premsa del dilluns 08/02/2010

La joventut catalana del segle XXI  (publicació en pdf)

Més informació sobre l’estudi