Notícies i recursos

“Joves d'orígens diversos, construïm ciutadania” 2a Àgora Jove del CNJC

En aquesta nova edició, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) convida a les entitats juvenils a debatre les qüestions relatives als canvis que implica el fet migratori a Catalunya.

Aquest proper cap de setmana, els dies 28 i 29 de maig, a l’Alberg J.M. Batista i Roca del Masnou, se celebrarà la 2a Àgora Jove sota el lema: Joves d’orígens diversos, construïm ciutadania.

 

Gràcies a l’èxit enriquidor que va suposar la primera Àgora, a on es va tractar l’accés al treball i les condicions laborals dels joves en l’actual context de crisi mundial i que ben aviat els seus resultats apareixeran en un informe que presentarà el Consell, ara es planteja debatre des d’una perspectiva jove, el fenomen migratori al nostre país.

 

L’arribada de joves de diversos orígens esdevé un repte per a la societat catalana, en la mesura que pot comportar una tendència a l’increment de les desigualtats socials o pot servir com a estímul per l’augment de la cohesió social. Així doncs, el CNJC proposa fer una anàlisi compartida de la realitat juvenil en relació a la ciutadania jove d’orígens diversos, mitjançant un model fort de participació i de creació de discurs entre les entitats membres del Consell.

 

Degut a que encara queden places lliures per la trobada d’aquest cap de setmana, s’ha decidit ampliar el termini d’inscripcions fins demà divendres 27 de maig a les 14h.

 

L’ Àgora Jove és un nou model de participació i treball en xarxa de les entitats que serveix per avançar en la creació de discurs entorn a diferents àmbits de la realitat juvenil actual.

 

Més informació i inscripcions