Notícies i recursos

Jóvenes en red i primera reunió de la junta de l’AcPpJ

Divendres 11, la junta de l’associació va rebre la visita del Coordinador General del programa uruguaià Jóvenes en red, Diego Olivera, i dissabte 12, vam celebrar la primera reunió de junta de l’any.

 

 

 

Divendres passat, diversos membres de la junta i el tècnic de l’AcPpJ, encapçalats pel President Manuel Cortés, vam rebre* a la seu de treball, Diego Olivera, sociòleg i treballador social que actualment coordina el Programa Jóvenes en Red del Ministerio de Desarrollo Social de Uruguay (MIDES). Dues hores i mitja que van servir per informar-nos mútuament del context actual en l’àmbit de la joventut d’Uruguay i Catalunya, posar sobre la taula i discutir sobre el tipus de línies i polítiques adreçades als joves dels dos països i escoltar com funcionava el programa que Diego Olivera coordina a l’Uruguay.

Jóvenes en Red és un programa interinstitucional coordinat pel MIDES que cerca promoure l’exercici dels drets de joves de 14 a 24 anys, desvinculats del sistema educatiu i del mercat formal d’ocupació. Amb un abordatge integral, territorial i en comunitat per part d’un professional (cada 20 adolescents/joves) que orientarà el trànsit dels i les adolescents i joves pel programa, amb la finalitat de disminuir els factors de distanciament de la proposta i contribuir amb la seva projecció educativa i laboral.

La proposta està dirigida a adolescents i joves d’entre 14 i 24 anys, que no hagin acabat el cicle bàsic dels seus estudis i que en l’actualitat no estudiïn, pertanyents a llars amb ingressos per sota del llindar de pobresa i que no tinguin ocupació formal. El 26 de juny de 2012 va engegar Jóvenes en Red i la primera etapa va acabar a finals de l’any passat amb l’implementació del programa a 24 municipis.

La reunió va obrir una porta oberta a la col·laboració i suport mútu que des de l’AcPpJ esperem doni els seus fruits en el futur. Us mantindrem informats.

 

 

La directora de la Unidad Coordinadora de Programas del MIDES, Mariana Drago i el coordinador del programa Jóvenes en Red, Diego Olivera.

 

Entrevista a Mariana Drago i Diego Olivera sobre el Programa Jóvenes en Red

Més informació del Programa Jóvenes en Red

* Volem donar les gràcies pel contacte a Noelia Muñoz, Educadora Social impulsora d’EdusoTV

 

Per un altre costat, i l’endemà, dissabte 13 de gener, varem tenir la primera reunió de la junta de l’AcPpJ per tal de preparar i organitzar un any que es presenta complicat. Aquest va ser el motiu principal d’aquesta junta tan primerenca, però la situació econòmica, l’estratègia en la defensa dels professionals de joventut, el tancament de l’any 2012, la firma de convenis pendents i la projecció territorial de l’associació, entre altres, foren els altres punts que van ocupar l’ordre del dia.

 

Diana Perea i Manuel Cortés, Secretària i President, firmant convenis pendents durant la reunió de junta.

 

Una cosa va quedar clara, per afrontar a curt, mig i llarg termini el futur de l’entitat i, en correspondència, la defensa i promoció de les i els professionals i les polítiques de joventut: cal, a partir d’ara i més que cap altra vegada en la història de l’AcPpJ, la participació i implicació de les sòcies i els socis per tal de compartir els objectius i dotar de més força, compromís i notorietat, les polítiques de joventut d’arreu del país. Per incentivar-ho, la junta ha pensat en diverses accions i trobades amb socis i obertes a tota la resta dels professionals, per tal de fer pinya, discutir temes i problemàtiques actuals i perquè no, idear conjuntament “un bon pollastre”. Ben aviat en parlarem.